ma 9-17, ke 9-17, pe 9-15

ma 16-17, ti 9-17, to 9-17
Ajokorttilupa-asioita voi hoitaa meidän toimipisteissä 2017-09-07T12:33:54+00:00

2. Miten ajokorttilupaa haetaan?

Ajokorttilupahakemusta varten sinun tulee toimittaa autokoululle:

• 2 passikuvaa, jotka voit tarvittaessa teettää Etelä-Haagan toimipisteessä. (Vihdintie 8 / 4 kpl / 10 € tasaraha tai jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten vuonna 2013 tai sen jälkeen tai jos sinulle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana, uusia valokuvia ei tarvita)

•  enintään 5 vuotta vanha nuorison terveystodistus tai enintään 6 kuukautta vanha lääkärinlausunto ajokyvystä;

Lääkärintodistusta ei yleensä tarvitse liittää hakemukseen, jos:

• Hakijalla on ennestään voimassa oleva hakemuksessa tarkoitettuun ryhmään kuuluva ajokortti

• Haetaan ajokortin kaksoiskappaletta esim. nimenmuutoksen tai kortin katoamisen vuoksi.

• Hakija on suorittanut haettavan luokan kuljettajantutkinnon puolustusvoimissa varusmiespalveluksessa olleessaan korkeintaan kaksi vuotta aikaisemmin.

• nykyinen ajokorttisi (jos sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia, ota mukaasi passi tai kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi);

•  maksa ajokorttilupa 40 € ennakkoon ajanvarauksen yhteydessä sinulle lähetetyn linkin kautta. Suosittelemme, että maksat ajokorttilupa- ja tutkintomaksut tämän ennakkomaksuohjeen mukaisesti. Ilmoitathan autokoulun sihteerille, kun olet maksanut ajokorttilupamaksun, jotta autokoulu voi toimittaa ajokorttilupahakemuksen puolestasi Ajovarmaan käsiteltäväksi.

• Vaihtoehtoisesti tuo ajokorttilupamaksusta kuitti autokoululle vanhan tavan mukaisesti (oppilaan nimi mainittuna kuitissa) maksamalla Ajovarmalle 40 € | tilinumero: FI25 1660 3001 0929 83  | viitenumero: 1130157 | viesti: oppilaan nimi

• Ajokorttilupamaksu 1.1.2016 alkaen (AM120, T, A1, A2 ja A- ja B-ajokorttiluokat ja kortinkorotukset) 40 €

• virallisten huoltajiesi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja haet lupaa mopon, mopoauton, traktorin, liikennetraktorin, tai kevytmoottoripyörän ajokorttia varten (huoltajien tiedot tarkistetaan hakemuksen käsittelyn yhteydessä väestötietojärjestelmästä). Huoltajan suostumus -lomakkeen saat netistä, autokoulun tai Ajovarman toimistolta

• Tarkista ja allekirjoita ajokorttilupahakemus autokoulun tai Ajovarman toimistossa.

Autokoulu toimittaa hakemuksen käsiteltäväksi Ajovarmaan.

• Ajokorttiluvan käsittelyaika on nykyään vain noin 1-3 päivää.

• Ajokorttilupa on voimassa 1- tai 2 vuotta myöntämisestä ajokorttiluokasta riippuen. Ajokorttilupa on oltava voimassa jo teoriakokeeseen mennessäsi ja sitä varattaessa.

• Teoriakoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa teoriakokeen.

• Teoriakokeen voi varata, kun tarvittavat teoriatunnit on suoritettu, teoriakokeeseen on hyvin valmistauduttu, ikävaatimus täynnä ja ajokorttilupa voimassa.

• Käsittely- tai ajokoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla, kun teoriakoe on ensin hyväksytty. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa käsittely- tai ajokokeen.

• Ajokorttilain mukaan kuljettajaopetus autokoulussa saadaan aloittaa aikaisintaan 6kk tai 12kk ennen kuin oppilas täyttää ajokorttia koskevan vähimmäisiän. (AM120-ja T-ajokortti 15-vuotta/6kk ennen, A1-ajokortti 16-vuotta/6kk ennen, A2-ajokortti 18-vuotta/6kk ennen, A-ajokortti 20-24-vuotta/6kk ennen, B-ajokortti 18-vuotta/12kk ennen)