Ajokorttilupa-asioita voi hoitaa meidän toimipisteissä 2017-11-12T00:37:21+00:00

2. Miten ajokorttilupaa haetaan?

Ajokorttilupahakemusta varten sinun tulee toimittaa autokoululle:

 • 2 passikuvaa, jotka voit tarvittaessa teettää Etelä-Haagan toimipisteessä. (Vihdintie 8 / 4 kpl / 10 € tasaraha tai jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten vuonna 2013 tai sen jälkeen tai jos sinulle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana, uusia valokuvia ei tarvita)

 •  enintään 5 vuotta vanha nuorison terveystodistus tai enintään 6 kuukautta vanha lääkärinlausunto ajokyvystä;

  Lääkärintodistusta ei yleensä tarvitse liittää hakemukseen, jos:

 • Hakijalla on ennestään voimassa oleva hakemuksessa tarkoitettuun ryhmään kuuluva ajokortti

 • Haetaan ajokortin kaksoiskappaletta esim. nimenmuutoksen tai kortin katoamisen vuoksi.

 • Hakija on suorittanut haettavan luokan kuljettajantutkinnon puolustusvoimissa varusmiespalveluksessa olleessaan korkeintaan kaksi vuotta aikaisemmin.

 • nykyinen ajokorttisi (jos sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia, ota mukaasi passi tai kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi);

 •  maksa ajokorttilupa 40 € ennakkoon ajanvarauksen yhteydessä sinulle lähetetyn linkin kautta. Suosittelemme, että maksat ajokorttilupa- ja tutkintomaksut tämän ennakkomaksuohjeen mukaisesti. Ilmoitathan autokoulun sihteerille, kun olet maksanut ajokorttilupamaksun, jotta autokoulu voi toimittaa ajokorttilupahakemuksen puolestasi Ajovarmaan käsiteltäväksi.

 • Ajokorttilupamaksu 1.1.2016 alkaen (AM120, T, A1, A2 ja A- ja B-ajokorttiluokat ja kortinkorotukset) 40 €

 • Virallisten huoltajiesi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja haet lupaa mopon, mopoauton, traktorin, liikennetraktorin, tai kevytmoottoripyörän ajokorttia varten (huoltajien tiedot tarkistetaan hakemuksen käsittelyn yhteydessä väestötietojärjestelmästä). Huoltajan suostumus -lomakkeen saat netistä, autokoulun tai Ajovarman toimistolta.

 • Tarkista ja allekirjoita ajokorttilupahakemus autokoulun tai Ajovarman toimistossa.

Autokoulu toimittaa hakemuksen käsiteltäväksi Ajovarmaan.

 • Ajokorttiluvan käsittelyaika on nykyään vain noin 1-3 päivää.

 • Ajokorttilupa on voimassa 1- tai 2 vuotta myöntämisestä ajokorttiluokasta riippuen. Ajokorttilupa on oltava voimassa jo teoriakokeeseen mennessäsi ja sitä varattaessa.

 • Teoriakoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa teoriakokeen.

 • Teoriakokeen voi varata, kun tarvittavat teoriatunnit on suoritettu, teoriakokeeseen on hyvin valmistauduttu, ikävaatimus täynnä ja ajokorttilupa voimassa.

 • Käsittely- tai ajokoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla, kun teoriakoe on ensin hyväksytty. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa käsittely- tai ajokokeen.

 • Ajokorttilain mukaan kuljettajaopetus autokoulussa saadaan aloittaa aikaisintaan 6kk tai 12kk ennen kuin oppilas täyttää ajokorttia koskevan vähimmäisiän. (AM120-ja T-ajokortti 15-vuotta/6kk ennen, A1-ajokortti 16-vuotta/6kk ennen, A2-ajokortti 18-vuotta/6kk ennen, A-ajokortti 20-24-vuotta/6kk ennen, B-ajokortti 18-vuotta/12kk ennen)

Helsingin Liikennekoulun valkoinen logo

Tervetuloa palvelevaan, asiantuntevaan, sekä vastuulliseen ja mukavaan autokouluun! Kurssille voi ilmoittautua soittamalla, sähköpostitse, tulemalla käymään tai netissä.


Ilmoittaudu

Etelä-Haaga

Vihdintie 8, 00350 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.helsinginliikennekoulu.fi

Toimisto avoinna

ma 9-17, ke 9-17, pe 9-15

Kannelmäki

Kantelettarentie 7, 00420 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.helsinginliikennekoulu.fi

Toimisto avoinna

(ma 16-17), ti 9-17, to 9-17
Share
Share