Teoriakoe2018-11-28T00:14:13+00:00

Teoriakoe uudistui

Varaa teoriakoe

Katso Trafin ohje: Kuljettajantutkinnon teoriakoeohje

Katso Trafin esittelyvideo

Autokoulun sihteeri varaa aina teoriakoeajan ja samalla muistuttaa tärkeistä asioista. Varauksen yhteydessä oppilas saa sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa yksinomaan teoriakokeen.

Ajokorttia suorittavan teoriakoe muuttui 1.7.2018. Teoriakokeessa selvitetään animaation liikennetilanteiden perusteella kokelaan liikennesääntöjen tuntemusta ja valmiuksia havaita liikenteen vaaratilanteita. Huomioithan myös, että sinulla on oltava henkilötodistus sekä tietyin osin täytetty E100-lomake, EAS-todistus ja tarvittaessa huoltajan suostumus tullessasi teoriakokeeseen.

Toimintatapoja on kaksi (käytäntö vahvistetaan kussakin toimipisteessä):

Kokelaalle annetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä tabletti koetta varten ja hän palauttaa sen kokeen jälkeen palveluneuvojalle. Tabletti annetaan aina panttia vastaan. Panttina voi toimia vaikkapa matkapuhelin tai henkilötodistus tms.
Toinen vaihtoehto on alustassa kiinni oleva tabletti. Tässä tapauksessa kokelas saa ilmoittautumisen yhteydessä koodin, jolla tabletille latautuu teoriakoe.
Teoriakokeen suorittaja painaa animaatiotekniikalla tuotettuihin kysymyksiin sormellaan vastauksena joko kyllä tai ei kosketusnäytöllä. Kuvan voi myös suurentaa tai merkitä ja palata siihen myöhemmin.

Henkilöautoluokassa koe sisältää 15 monivalintakysymystä, 50 kuvakysymystä ja 5 riskienhallinta kysymystä. Kysymyksiin ja kuvatehtäviin on aikaa yhteensä puoli tuntia.

Kokeen jälkeen tulokset ovat heti tabletilta nähtävillä. Myös palaute tulee välittömästi kokeen jälkeen.

Huom! Teoriakoetta ei voi tehdä omalta tablettitietokoneelta, vaan aina tableteilta, jotka ovat kuljettajatutkinnon suorituspaikassa.

Teoriakokeiden järjestämisestä vastaa Ajovarma Oy.

Lue lisää

Näin valmistaudut teoriakokeeseen

Osaamisvaatimukset

Helsingin Liikennekoulun valkoinen logo

Tervetuloa palvelevaan, asiantuntevaan, sekä vastuulliseen ja mukavaan autokouluun! Kurssille voi ilmoittautua soittamalla, sähköpostitse, tulemalla käymään tai netissä.


Ilmoittaudu

Etelä-Haaga

Vihdintie 8, 00350 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.helsinginliikennekoulu.fi

Toimisto avoinna

ma-to 9-17, pe 9-15

Tilaa uutiskirje nyt!

Saat autokoulun uusimmat asiakastiedotteet ja tarjoukset heti ensimmäisten joukossa!
Share
Share
×
Hei, Kuinka voin auttaa sinua?