A-korotuskurssi (A1/A2-luokan ajokortti pohjalla)

Kurssiin sisältyy:

• 2 teoriatuntia  (A-valmennustunnit 2x45min)

• 5 ajotuntia  (käsittely 2x50min, liikenne 3x50min)

Kurssimaksu 469 €

A1/A2››A

Korotus 469€

Ilmoittaudu klikkaamalla punaista painiketta!

Lue lisää tästä!

ILMOITTAUDU

+ Muut kulut

• Moottoripyörän käyttö tutkinnossa tarvittaessa 90 € (mikäli ei ole vielä 2-vuoden ajokokemusta A2-luokasta)

• A-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 90 €

• passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus

• ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20 €  tai

• ajokorttilupamaksu (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35 €

• A-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa, teoriakoe 35 € + ajokoe 65 €) 100 €

Moottoripyöräkursseihin sisältyy:

• Teoriatunnit tarvittaessa Webauto oppimismisympäristössä verkkotunteina ma-to klo 14-21 välillä tai virtuaalitunteina kolmen eri palveluntarjoajan lukujärjestyksen mukaisesti live- opettajan toimesta.

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, tasotestit, Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmisto, Webauton laaja oppimisympäristö, linkit ja tiedostot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriaharjoittelua  (toimistolla ja netissä Netreeni ja Autoliiton ajokoulu)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• ei sisällä käsittely- tai ajokoetta, mikäli 2-vuoden ajokokemus A2-luokasta on olemassa.

Perustietoa moottoripyörä A-korotuskurssista:

• ikä vähintäään 18-24-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa 6kk ennen vaadittua ikää.

• Teoriatunnit (2x45min) voi suorittaa nopeasti ja kätevästi Webauton oppimisympäristössä verkkotunteina ma-to klo 14-21 välillä noin viikon aikana ilmoittautumisesta.

• Ajotunnit (5x50min) suoritetaan yleensä nopeasti ja kätevästi yhdessä erässä (250min) tai kahdessa erässä (2x 125min = 250min) noin viikon aikana ilmoittautumisesta.

• ajokorttilupaa haetaan A-korotuskurssilla vasta, kun A-korotuskurssin opetusvaatimukset on suoritettu. Tämän jälkeen mennään Ajovarmaan, kun 2-vuoden ajokokemus A2-luokasta on kertynyt ja mukaan otetaan ajokorttilupahakemus ja todistus A-korotuskurssin opetuksen suorittamisesta, sekä 35€ ajokorttilupamaksun suorittamista varten.

• Ajovarman toimipisteessä voidaan käydä myös viimeisen ajotunnin päätteeksi, mikäli 2-vuoden ajokokemus on täyttynyt ja kaikki opetus on suoritettu. Voidaan varata myös aika Ajovarman nettiajanvarauksen kautta, jolloin ajokorttiluvan maksaminen onnistuu myös sähköpostiin tulevan maksulinkin kautta etukäteen, ja saadaan palvelu ja A-luokan ajo-oikeus voimaan heti ajotunnin jälkeen. Aikaisempi ajokortti tulee palauttaa Ajovarmalle.

• Teoriakoetta ei tarvitse suorittaa, mutta tarvittaessa tulee suorittaa siis ainoastaan käsittely- ja ajokoe A-luokan moottoripyörällä, mikäli 2-vuoden ajokokemus A2-luokan moottoripyörällä ei ole täyttynyt tai mikäli halutaan korottaa A1-luokan ajokortti suoraan A-luokkaan 24 vuoden ikävaatimuksen täytyttyä.

• moottoripyörän ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) toimistolta.

• Lue lisätietoja moottoripyöräluokkien korotuskursseista Ajokortti-info-fi sivustolta.

Viranomaismaksut

• Käsittelykoe 28 € (veloitetaan vain uusintakokeessa, varaa tasaraha käsittelykoekentälle)

Ajokoe 65 € (sis. käsittelykokeen 1. tutkinnossa)