A1/A2/A(8+10)-kurssipaketti 6  (Suosittelemme!)

A1/A2/A(8+10)-kurssipaketti 6 sisältää:

• Perusmaksut (toimistokulut ja kirjaamismaksu) 0€

• 8 teoriatuntia (EAS-koulutus tai Extra moottoripyöräilyn erityispiirteet) 88€ (norm. 138€)

• 10 ajotuntia  830€ (norm. 900€)

• Laaja oppimisympäristö, sähköinen oppikirja, teoriakoeharjoittelu Netreeni, tasotestit, videot ja ohjeet)  60 (norm. 65€)

• Moottoripyörän käyttö käsittely- ja ajokokeessa 90€ (norm. 100€)

Kurssimaksu yhteensä 1058 €

alennus 145€

(Kurssimaksu ilman oppimisympäristöä yhteensä 998 €)

(alennus 140€)

A1/A2/A-korttiin tarvittava autokoulupalvelu yhteensä 1058 €  (998€)

+ Muut kulut yhteensä vähintään 120 €

• A1/A2/A-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 90€, (3x 50 min) 255€, (5x 50 min) 415€, (10x 50 min) 800€

• Passikuvat tarvittaessa (vihdintie 8 / 4kpl / sähköinen)  15€

• Ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20€
    tai (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35€

• A1/A2/A-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa teoriakoe 35€ + käsittely/ajokoe 65€) 100€

Ajokorttiluvan hakeminen

Voit hakea ajokorttiluvan kolmella eri tavalla:

• Varaa aika hakemuslomakkeen täyttämistä ja jättämistä varten Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä. Lomakkeen saat Ajovarmasta.

• Voit hoitaa asian myös autokoulusi kautta. Autokouluilla on yleensä ajokorttilupahakemuslomakkeita ja koulu voi halutessaan toimittaa oppilaidensa hakemukset heidän puolestaan Ajovarman palvelupisteeseen.

• Voit hakea ajokorttilupaa Traficomin sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli palvelun käytön edellytykset täyttyvät.

Lisätietoja: ajokortti-info.fi tai helsinginliikennekoulu.fi/ajokorttilupa

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

• Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Teoriakoetta varten todistus on vain osin täytetty, loput tiedosta täytetään kokeen jälkeen.

• Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.

• Virallisen huoltajasi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja olet suorittamassa kevytmoottoripyörän (A1) ajokorttia. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.

• Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisäksi ajokorttilupa pitää olla haettuna ja sen tulee olla voimassa. Ajokorttiluvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Käsittely- ja ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

• Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Ajokoetta varten todistukseen on täytetty kaikki tiedot.

• Voimassa oleva ajokorttilupa.

Moottoripyörääkursseihin sisältyy:

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, laaja oppimisympäristö, oppituntikohtaiset kysymykset, itsearviointitehtävät, tasotestit, opetusvideot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriakoeharjoittelua  (Netreeni Webauton käyttäjätunnuksilla)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• moottoripyörän käyttö ensimmäisessä käsitttely- ja ajokokeessa

Perustietoa moottoripyöräkurssista:

• Ajokortin saaminen edellyttää ajokorttilupaa.

• Lupa voidaan myöntää aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät ajamiseen vaaditun iän.

• Lupa on voimassa kolme vuotta.

• Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys ja se kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen ajan varaamista teoriakokeeseen.

• teoriakokeen voi suorittaa nykyään jo 1 kk ennen ajokorttiluokan ikävaatimusta, mikäli ajokorttilupa on voimassa, teoriatunnit suoritettu, riittävästi harjoiteltu teoriakoetta varten ja muutkin teoriakokeeseen pääsyn edellytykset täyttyvät.

• ikä vähintäään A1 / 16-vuota, A2 / 18-vuotta ja A / 24-vuotta käsittely- ja ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa, kun ikää on A1 / 15,5 vuotta,  A2 / 17,5 vuotta tai A / 23,5 vuotta eli 6kk ennen ikävaatimuksen täyttymistä.

• toimitamme ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle puolestasi heti, kun toimitat meille hakemuksen liitteet tai voit toki hoitaa ajokorttiluvan itsenäisesti Trafin ajokorttilupa asiointipalvelussa netissä.

• itsenäinen teoriaopiskelu on tärkeä osa kurssia, harjoittele siis ajoissa liikennesääntöjä myös kuvakoe ohjelmalla netissä.

• moottoripyörä ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) toimistolta.

• Käsittely- ja ajokoe voidaan varata, kun teoriakoe on hyväksytty. Myös ajokokeeseen lähdetään Etelä-Haagan toimipisteestä, jossa myös kaikki moottoripyörät ja ajovarusteet säilytetään.