A2-korotuskurssi (A1-luokan ajokortti pohjalla)

Kurssiin sisältyy:

• 2 teoriatuntia  (A2-valmennustunnit 2x45min)

• 5 ajotuntia  (käsittely 2x50min, liikenne 3x50min)

Kurssimaksu 499 €

A1››A2

Korotus 499€

Ilmoittaudu klikkaamalla punaista painiketta!

Lue lisää tästä!
ILMOITTAUDU

+ Muut kulut

• Moottoripyörän käyttö tutkinnossa tarvittaessa 90 € (mikäli ei ole vielä 2-vuoden ajokokemusta A1-luokasta)

• A2-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 90 €

• passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus

• ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20 €  tai

• ajokorttilupamaksu (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35 €

• A-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa, teoriakoe 35 € + ajokoe 65 €) 100 €

Moottoripyöräkursseihin sisältyy:

• Teoriatunnit tarvittaessa Webauto oppimismisympäristössä verkkotunteina ma-to klo 14-21 välillä tai virtuaalitunteina kolmen eri palveluntarjoajan lukujärjestyksen mukaisesti live- opettajan toimesta.

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, tasotestit, Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmisto, Webauton laaja oppimisympäristö, linkit ja tiedostot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriaharjoittelua  (toimistolla ja netissä Netreeni ja Autoliiton ajokoulu)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• ei sisällä käsittely- tai ajokoetta, mikäli 2-vuoden ajokokemus A1-luokasta on olemassa.

Perustietoa moottoripyörä A2-korotuskurssista:

• ikä vähintäään 18-24-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa 6kk ennen vaadittua ikää.

• Teoriatunnit (2x45min) voi suorittaa nopeasti ja kätevästi Webauton oppimisympäristössä verkkotunteina ma-to klo 14-21 välillä noin viikon aikana ilmoittautumisesta.

• Ajotunnit (5x50min) suoritetaan yleensä nopeasti ja kätevästi yhdessä erässä (250min) tai kahdessa erässä (2x 125min = 250min) noin viikon aikana ilmoittautumisesta.

• ajokorttilupaa haetaan A2-korotuskurssilla vasta, kun A2-korotuskurssin opetusvaatimukset on suoritettu. Tämän jälkeen mennään Ajovarmaan, kun 2-vuoden ajokokemus A1-luokasta on kertynyt ja mukaan otetaan ajokorttilupahakemus ja todistus A2-korotuskurssin opetuksen suorittamisesta, sekä 35€ ajokorttilupamaksun suorittamista varten.

• Ajovarman toimipisteessä voidaan käydä myös viimeisen ajotunnin päätteeksi, mikäli 2-vuoden ajokokemus on täyttynyt ja kaikki opetus on suoritettu. Voidaan varata myös aika Ajovarman nettiajanvarauksen kautta, jolloin ajokorttiluvan maksaminen onnistuu myös sähköpostiin tulevan maksulinkin kautta etukäteen, ja saadaan palvelu ja A2-luokan ajo-oikeus voimaan heti ajotunnin jälkeen. Aikaisempi ajokortti tulee palauttaa Ajovarmalle.

• Teoriakoetta ei tarvitse suorittaa, mutta tarvittaessa tulee suorittaa siis ainoastaan käsittely- ja ajokoe A2-luokan moottoripyörällä, mikäli 2-vuoden ajokokemus A1-luokan moottoripyörällä ei ole täyttynyt.

• moottoripyörän ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) toimistolta.

• Lue lisätietoja moottoripyöräluokkien korotuskursseista Ajokortti-info-fi sivustolta.

Viranomaismaksut

• Käsittelykoe 28 € (veloitetaan vain uusintakokeessa, varaa tasaraha käsittelykoekentälle)

Ajokoe 65 € (sis. käsittelykokeen 1. tutkinnossa)