Ajokieltokoulutus

+ todistus heti
alkaen 149
€   (169€)
Kesäale on voimassa 31.8. asti alekoodilla ajokielto
 • 4 Verkkotuntia (Ajokielto)
 • Ajokieltokoulutuksen joka keskiviikkona ja perjantaina

  (Ke klo 17.00 - 20.30 ja Pe klo 10.00 - 13.30)
 • Todistus toimitetaan heti suoritettuasi koulutuksen!
Tilaa heti

Ajokieltokoulutus

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun ajokieltokoulutus (4h) on suoritettu verkkotunteina, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.


KesäAlekoodit EAS, RTK, moto ja ajokielto ovat voimassa 31.8.2020 asti verkossa, voit suorittaa koulutuksen myös myöhemmin ja jopa lauantaisin!

 • 00Päivää
 • 00Tuntia
 • 00Minuuttia
 • 00Sekuntia

Ajokieltokoulutus ja rikkomusseuranta (4h)

Mikäli kuljettaja määrätään auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana tehdyistä liikennerikoksista tai toistuvista liikennerikkomuksista ajokieltoon, ajokortin palauttamisen edellytyksenä ajokiellon päättymisen jälkeen on, että hän on saanut riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen käsittelevän lisäkoulutuksen. Säännös koskee myös moottoripyörän ajo-oikeuden haltijaa, jolla ei ole auton ajo-oikeutta, kahden vuoden ajan moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta. Koulutuksesta on esitettävä todistus.

Järjestämme ajokieltokoulutuksia useissa eri virtuaaliluokissa. Kyseessä on uuden ajokorttilain mukainen koulutus (Ajokorttilaki 37§). Koulutukseen voivat osallistua kaikki ”valtakunnallisesti” omalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä!

HELPPO SUORITTAA

Näin helposti, nopeasti ja edullisesti suoritat ajokieltokoulutuksen.

 1. Ilmoittaudu ensin Helsingin liikennekoulun ajokieltokoulutukseen TÄSTÄ.

 2. Maksa koulutus, joustavammin teet sen maksamalla ilmoittautumisen yhteydessä monipuolisilla verkkomaksutavoillamme tai Svea:n rahoituksella.

 3. Maksettuasi voit ilmoittautua palveluntarjoajan (mm. www.nettiopetus.fi) sivuilla koulutukseen mukaan. Tee siis mahdollisuuksien mukaan jo edellisinä päivinä ennen virtuaaliluokkaan menoa palveluntarjoajan ilmoittautuminen TÄSTÄ.  (ruksaa kohdat ”Autokoulun kautta, maksan kurssin autokoululle ja kurssille osallistumis ajankohta)

  Olen tulossa kurssille:*
  Autokoulun kautta, maksan kurssin autokoululle
  Osallistun kurssille:
  Heti seuraavana keskiviikkona
  Heti seuraavana perjantaina
  En tiedä / Joskus myöhemmin
 4. Katso vielä palveluntarjoajan kaikki ohjeet, aikataulut ja yhteystiedot tarvittaessa TÄSTÄ, ja suorita virtuaaliteoriatunnit niiden mukaisesti.

 5. Saamme välittömästi tiedon suorituksestasi palveluntarjoajalta ja lähetämme sinulle heti todistuksen koulutuksesta yleensä sähköpostitse salattuna. Palveluntarjoajan (www.nettiopetus.fikautta seuraavat ajokieltokoulutus kurssit järjestetään lähes joka keskiviikkona klo 17.00 – 20.30 ja perjantaina klo 10.00-13.30 välillä.

 6. Toimitamme ajokieltotodistukset yleensä sähköpostitse mahdollisimman pian, heti saatuamme läsnäolokuittauksen palvelun tarjoajalta koulutuksen päätyttyä, mikäli olet ilmoittanut meille suorittamisajankohdan heti ilmoittauduttuasi. Toimitamme todistukset siis aina tietoturvallisella sähköpostipalvelulla (salattuna) uusien tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti. Halutessasi onnistuu myös postittaminen tai noutaminen toimipisteestämme.

Tervetuloa koulutukseen!

Liikennerikokset ja -rikkomukset

Liikennerikkomukset

Liikenteen valvonta ja liikennerikkomukset kuuluvat poliisin toimivaltaan. Traficom ylläpitää ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttitietoja ja lähettää ajokortin haltijalle muistutuskirjeen, jos tämä on syyllistynyt yhteen tai useampaan liikennerikkomukseen tietyn ajan sisällä.

Kirjeessä ajokortin haltijalle kerrotaan, että poliisin on harkittava ajokieltoon määräämistä, jos:

 • ajokortin haltija syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kolmeen tai kahden vuoden kuluessa vähintään neljään liikennerikkomukseen,
 • ajokortin haltija, jolla on ollut auton ajokortti vähemmän kuin kaksi vuotta, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen. 
 • ajokortin haltija, jolla on ollut moottoripyörän ajokortti alle kaksi vuotta, mutta jolla ei ole auton ajokorttia, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen.

Muistutuskirjeissä mainittu seuranta-aika lasketaan viimeisimmän liikennerikkomuksen tekopäivästä 1 vuosi tai 2 vuotta taaksepäin.

Mahdollisten sakkojen maksaminen ei vaikuta toistuvien rikkomusten laskentaan tai muistutuskirjeen toimittamiseen.

Poliisi voi kuitenkin määrätä kuljettajan ajokieltoon yhdestäkin vakavasta liikennerikkomuksesta. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavaa piittaamattomuutta osoittava liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Liikennerikostiedot pysyvät rekisterissä pääsääntöisesti 5 vuotta

1.7.2018 voimaan tullut laki liikenteen palveluista (V osa 2 luku 6 §) määrittelee, että rikoksia ja niihin liittyviä seuraamuksia koskevat tiedot on poistettava, kun ne ovat käyneet tarpeettomiksi. Liikennerikosten (esim. rattijuopumus, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta) tiedot eli liikennerikosilmoitukset, -ratkaisut ja ajokieltoseuraamukset poistuvat pääsääntöisesti 5 vuoden kuluttua siitä, kun päätös on tullut lainvoimaiseksi.

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia ja se on mahdollista suorittaa myös verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

Koulutuksen voi suorittaa autokoulussa tai Traficomin erikseen hyväksymän liikenneturvallisuusalan toimijan tarjoamassa koulutuksessa. Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä.

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Vieritä ylös
Avaa Chat
1
Tarvitsetko apua? - Need help?
Hei, olisinko voinut olla avuksi?
Hello, could I help you?