Ajokorttilupa-asioita voi hoitaa meidän toimipisteissä2018-08-12T16:14:20+00:00

2. Miten ajokorttilupaa haetaan?

Ajokorttilupahakemusta varten sinun tulee toimittaa autokoululle:

• 2 passikuvaa, jotka voit tarvittaessa teettää Etelä-Haagan toimipisteessä. (Vihdintie 8 / 4 kpl / 10 € tasaraha tai jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten vuonna 2013 tai sen jälkeen tai jos sinulle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana, uusia valokuvia ei tarvita)

• nykyinen ajokorttisi (jos sinulle ei ole aiemmin myönnettyä ajokorttia, ota mukaasi passi tai kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi);

•  maksa ajokorttilupa 40 € ennakkoon ajanvarauksen yhteydessä sinulle lähetetyn linkin kautta. Ilmoitathan autokoulun sihteerille, kun olet maksanut ajokorttilupamaksun, jotta autokoulu voi toimittaa ajokorttilupahakemuksen puolestasi Ajovarmaan käsiteltäväksi.

• Ajokorttilupamaksu myös 1.7.2018 päivitetyn hinnaston mukaan  (AM120, T, A1, A2 ja A- ja B-ajokorttiluokat ja kortinkorotukset) 40 €

• Tarkista ja allekirjoita ajokorttilupahakemus autokoulun tai Ajovarman toimistossa.

Autokoulu toimittaa hakemuksen käsiteltäväksi Ajovarmaan.

• Ajokorttiluvan käsittelyaika on nykyään vain noin 1-3 päivää.

• Ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta myöntämisestä alkaen. Ajokorttilupa on oltava voimassa jo teoria-, käsittely- tai ajokokeeseen mennessäsi ja niitä varattaessa.

• Teoriakoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa teoriakokeen.

• Teoriakokeen voi varata, kun tarvittavat teoriatunnit on suoritettu, teoriakokeeseen on hyvin valmistauduttu, ikävaatimuksen täyttymiseen enää 1kk (mikäli teoriakoe on ainut osa kuljettajantutkintoa, tulee ikävaatimuksen olla täynnä) ja ajokorttilupa voimassa.

• Käsittely- tai ajokoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla, kun teoriakoe on ensin hyväksytty. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa käsittely- tai ajokokeen. Muun muassa käsittelykoekentällä maksaminen ei ole enää mahdollista ja ennen ajokoetta maksamiseen/toimistolla jonottamiseen voi kulua kohtuuttomasti ajoaikaa juuri ennen ajokoetta.

• Ajokorttilain mukaan kuljettajaopetus autokoulussa saadaan aloittaa aikaisintaan 6kk tai 12kk ennen kuin oppilas täyttää ajokorttia koskevan vähimmäisiän. (AM120-ja T-ajokortti 15-vuotta/6kk ennen, A1-ajokortti 16-vuotta/6kk ennen, A2-ajokortti 18-vuotta/6kk ennen, A-ajokortti 20-24-vuotta/6kk ennen, B-ajokortti 18-vuotta/24kk ennen)

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!