Ajokorttilupa-asioita voi hoitaa meidän toimipisteissä2018-09-25T00:11:40+00:00

2. Miten ajokorttilupaa haetaan?

Voit hakea tietyin edellytyksin ajokorttilupaa sähköisesti Trafin asiointipalveluissa.

Ensimmäinen ajokortti
ajokortin korottaminen

Mikäli sähköisen palvelun käytön edellytykset eivät täyty, toimi seuraavan ohjeen mukaisesti.

TraFilta haetaan ajokorttilupaa, kun aloitat autokoulun. Tulostamme ajokorttilupahakemuksen sinulle allekirjoitettavaksi ja toimitamme sen Ajovarmalle, kun olet todistanut henkilöllisyytesi ja tuonut tarvittavat liitteet:

• 2 passikuvaa. Jos sinulla on kuitenkin voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia passikuvia ajokorttia varten. Et tarvitse kuvia myöskään, jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten 1.1.2013 tai sen jälkeen.

• Ajokorttilupamaksu 40 € on suoritettu ja tästä on ilmoitettu meille.

Lupamaksu 40,00 euroa maksetaan Ajovarma Oy:n verkkopalvelussa Ajovarmalta saamasi sähköpostilinkin kautta.

Sähköpostiviestissä mainittu ja varattu ajankohta tarkoittaa vain, että lupamaksu on suoritettava tähän mennessä. Kuitenkin heti maksun suoritettuasi, me toimitamme lupahakemuksesi Ajovarma Oy:lle. Teoriakokeen voi varata ja suorittaa vasta kun TraFi on myöntänyt ajokorttiluvan. Hakemuksen käsittely kestää yleensä muutaman päivän. Lue lisää ajokorttiluvasta.

• Ajokorttilupamaksu myös 1.7.2018 päivitetyn hinnaston mukaan  (AM120, T, A1, A2 ja A- ja B-ajokorttiluokat ja kortinkorotukset) 40 €

• Tarkista ja allekirjoita ajokorttilupahakemus autokoulun tai Ajovarman toimistossa.

Autokoulu toimittaa hakemuksen käsiteltäväksi Ajovarmaan.

• Ajokorttiluvan käsittelyaika on nykyään vain noin 1-3 päivää.

• Ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta myöntämisestä alkaen. Ajokorttilupa on oltava voimassa jo teoria-, käsittely- tai ajokokeeseen mennessäsi ja niitä varattaessa.

• Teoriakoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa teoriakokeen.

• Teoriakokeen voi varata, kun tarvittavat teoriatunnit on suoritettu, teoriakokeeseen on hyvin valmistauduttu, ikävaatimuksen täyttymiseen enää 1kk (mikäli teoriakoe on ainut osa kuljettajantutkintoa, tulee ikävaatimuksen olla täynnä) ja ajokorttilupa voimassa.

• Käsittely- tai ajokoeaika varataan aina autokoulun toimistolla sihteerin toimesta Ajovarman nettiajanvarauksen avulla, kun teoriakoe on ensin hyväksytty. Samalla oppilas saa taas sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa käsittely- tai ajokokeen. Muun muassa käsittelykoekentällä maksaminen ei ole enää mahdollista ja ennen ajokoetta maksamiseen/toimistolla jonottamiseen voi kulua kohtuuttomasti ajoaikaa juuri ennen ajokoetta.

• Ajokorttilain mukaan kuljettajaopetus autokoulussa saadaan aloittaa aikaisintaan 6kk tai 12kk ennen kuin oppilas täyttää ajokorttia koskevan vähimmäisiän. (AM120-ja T-ajokortti 15-vuotta/6kk ennen, A1-ajokortti 16-vuotta/6kk ennen, A2-ajokortti 18-vuotta/6kk ennen, A-ajokortti 20-24-vuotta/6kk ennen, B-ajokortti 18-vuotta/24kk ennen)

Tilaa uutiskirje nyt!

Saat autokoulun uusimmat asiakastiedotteet ja tarjoukset heti ensimmäisten joukossa!
Hei, Kuinka voin auttaa sinua?