Kurssin aloitus ja aloituspaketin läpikäynti – Tervetuloa! 2018-04-07T22:35:41+00:00

Aloitustunti B1 on pakollinen ainoastaan henkilöautokurssilaisille (B-kortti).

Myös muiden kurssien aloitustunti on usein tämä sama B1-aloitustunti. Näiden kurssien osalla ”aloituspaketti” voidaan käydä läpi etukäteen myös toimistolla toimipisteiden aukioloaikoina. B(10+10)-kurssilla aloitustunti on B1 = B1(10+10).

Aloitustunti alkaa joka arkimaanantai Etelä-Haagassa klo 17.00.

Mikäli olet ilmoittautunut Kannelmäen aloitustunnille, niin järjestämme sinulle kyydin Kannelmäestä Etelä-Haagaan klo 16.45 ja takaisin Kannelmäkeen tunnin jälkeen.

Henkilöautokurssin kaikki teoriatunnit, sekä myös mopo- ja moottoripyöräkurssin liikenneteoriatunnit on mahdollista suorittaa molemmissa toimipisteissä.

Mopo- ja moottoripyöräilyn erityistunnit järjestetään Etelä-Haagassa.

Kaikki teoriatunnit voi halutessaan suorittaa myös nettiteoriatunteina virtuaaliluokassa.

Kurssin aloituspaketti kirjekuori sisältää:

• opetussopimuksen läpikäynti ja allekirjoittaminen
  • autokoulun yleiset käytännöt (ajotuntien varaaminen ja peruutus, yhteydenpito ja tiedottaminen)
  • ajokorttilupa (hakemus, maksu, passikuvat, lääkärintodistus ja huoltajan suostumus tarvittaessa)
  • hakemuksen voi täydentää ja passikuvat teettää myös autokoulun Etelä-Haagan toimipisteessä
  • henkilökohtaisen lukujärjestyksen suunnittelu ja laatiminen (Katso myös Lukujärjestys ja ota kalenteri mukaan)
  • laskutuksen suunnittelu ja laatiminen (yleensä sovitaan maksut 1-3:een erään)
  • autokoulun kotisivuihin perehtyminen
  • oppilashallintaohjelman (Webauto ja EDlooper) käyttöönotto ja hyödyntäminen
  • oppimateriaalit (oppikirjat, työkirjat ja muut kurssikohtaiset ja yleisten käytäntöjen ohjeet annetaan)
  • oppimisympäristöt (Webauto, EDlooper ja eAutokoulu käyttäjätunnukset ja salasanat annetaan)
  • Tallenna autokoulun yhteystiedot puhelimeesi ja lähetä WhatsApp – viesti +358 40 576 2015 ja/tai sähköposti osoitteeseen info@helsinginliikennekoulu.fi, jotta yhteydenpito ja kurssin suorittaminen alkaa hyvin heti kurssin alusta asti (myös käyntikortti annetaan).

Opettaja kuittaa ajotunnit opettajan tabletilla. Halutessaan myös oppilas voi kuitata ajotunnin omalla Webauto salasanallaan. Suositeltavaa on, että myös oppilas seuraa teoria- ja ajotuntien edistymistä Webauto ja EDlooper oppilashallintajärjestelmän avulla. Kirjaudu ja perehdy siis Webautoon, EDlooperiin ja eAutokouluun heti aloitustunnin jälkeen.

ma 9-17, ke 9-17, pe 9-15

(ma 16-17), ti 9-17, to 9-17