Aloitusinfo – Näin suoritat moottoripyöräkurssin2018-10-16T17:41:44+00:00

NÄIN SUORITAT MOOTTORIPYÖRÄKURSSIN

Moottoripyöräkurssin suorittaminen sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa moottoripyöräkurssin aikaisintaan 6 kuukautta ennen kuin täytät 18-vuotta (A2) tai 24-vuotta (A). Mikäli moottoripyöräkortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Valitse kuudesta moottoripyöräkurssivaihtoehdosta sinulle mieluisin ja tarpeitasi vastaava kurssi, joka vaikuttaa kurssinimen mukaisesti A2/A(teoriatuntien+ajotuntien) määrään. Kurssin valintaoppaan löydät alkaalta. Kaikki kurssimme sisältävät laajan oppimisympäristön, Netreeni teoriakoeharjoittelun, sähköisen oppikirjan ja paljon muuta. Tervetuloa MP-kurssille!

2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa kuntoon heti kurssin alussa.

3. Opiskele huolella. Moottoripyöräkurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Moottoripyöräkurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.

4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus E100, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 tai 24-vuotta.

5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunteja voi varata ja ajaa, kun oppilas on aloittanut kurssin, mutta niitä suositellaan suoritettavaksi mahdollisimman paljon tiiviisti juuri lähiviikkoina ennen käsittely- ja ajokoetta ilman 2-3 viikon taukoja ajotuntien välissä – Suunnittele siis huolellisesti.

6. Suorita käsittelykoe– ja ajokoe hyväksytysti. Käsittely- ja ajokokeen suoritettuasi saat A2- tai A-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa A2- tai A-luokan moottoripyöriä.

AJOHARJOITTELU

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!