Aloitusinfo – Näin suoritat mopokurssin2018-10-16T23:15:40+00:00

NÄIN SUORITAT MOPOKURSSIN

Mopokurssin suorittaminen sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa mopokurssin aikaisintaan 6 kuukautta ennen kuin täytät 15-vuotta. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Valitse kuudesta mopokurssivaihtoehdosta sinulle mieluisin ja tarpeitasi vastaava kurssi, joka vaikuttaa kurssinimen mukaisesti AM120(teoriatuntien+ajotuntien) määrään. Kurssin valintaoppaan löydät alkaalta. Kaikki kurssimme sisältävät laajan oppimisympäristön, Netreeni teoriakoeharjoittelun, sähköisen oppikirjan ja paljon muuta. Tervetuloa mopokurssille!

2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa kuntoon heti kurssin alussa.

3. Opiskele huolella. Mopokurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Mopokurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.

4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus E100, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15-vuotta.

5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunnit voit varata toimistostamme, kun teoriakoe on läpäisty. Ajotunteja voi ajaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

6. Suorita käsittelykoe hyväksytysti. Käsittelykokeen suoritettuasi saat AM120-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa kaksi- ja kolmepyöräisiä mopoja.

AJOHARJOITTELU

Mopokortin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritetty. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Autokoululiiton 10+10 mallin opetusmääräkokeilussa havaitsimme, että autokoulussa mopokortin suorittaneet henkilöauto-oppilaat läpäisivät auton ajokokeen huomattavasti suuremmalla keskiarvolla. Näiden oppimistulosten perusteella voidaan sanoa, että mopokurssi kokoaan suuremmat eväät liikenteeseen.

NÄIN VALITSET MOPOKURSSIN

Mopokurssin valinta sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita: (Tämä on vielä keskeneräinen)

1. Haluan suorittaa kaiken opetusluvalla, mutta tarvitsen käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Mopokortti ei ole ensimmäinen ajokorttisi tai olet jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelet oppimisympäristössä, sekä suoritat itsenäisesti teoriakokeen ja käsittelykokeen omalla mopolla autokoulun ja opetusluvan yhteistyöllä. Kurssi ei siis sisällä teoria- tai ajotunteja, eikä teoria- tai käsittelykokeessa käyntiä autokoulun avustuksella.
    Valitse  AM120(0+0)-kurssi  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

2. Haluan suorittaa kaiken autokoulun kautta, tarvitsen käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Mopokortti ei ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut aikaisemmin EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelet oppimisympäristössä, sekä suoritat teoriakokeen ja käsittelykokeen autokoulun mopolla autokoulun avustuksella. Kurssi ei siis sisällä teoriatunteja, mutta sisältää teoriakokeen, sekä 2 ajotuntia ja käsittelykokeessa käynnin autokoulun avustuksella.
    Valitse AM120(0+2)-kurssi  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

3. Haluan suorittaa vain pakolliset turvallisuuskoulutukset ja ajotunnit. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS) ja tämän jälkeen opiskelet itse oppimisympäristössä ja suoritat itsenäisesti teoriakokeen ja käsittelykokeen omalla mopolla autokoulun ja opetusluvan yhteistyöllä.
    Valitse AM120(4+0)-kurssi  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4.

4. Haluan suorittaa vain pakolliset turvallisuuskoulutukset ja ajotunnit. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS) ja tämän jälkeen opiskelet itse oppimisympäristössä ja suoritat itsenäisesti teoriakokeen ja käsittelykokeen omalla mopolla autokoulun ja opetusluvan yhteistyöllä.
    Valitse AM120(4+2)-kurssi  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4.

5. Haluan suorittaa vain pakolliset turvallisuuskoulutukset ja ajotunnit. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS) ja tämän jälkeen opiskelet itse oppimisympäristössä ja suoritat itsenäisesti teoriakokeen ja käsittelykokeen omalla mopolla autokoulun ja opetusluvan yhteistyöllä.
    Valitse AM120(8+0)-kurssi  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 ja  AM1 – AM4

6. Haluan suorittaa vain pakolliset turvallisuuskoulutukset ja ajotunnit. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS) ja tämän jälkeen opiskelet itse oppimisympäristössä ja suoritat itsenäisesti teoriakokeen ja käsittelykokeen omalla mopolla autokoulun ja opetusluvan yhteistyöllä.
    Valitse AM120(8+2)-kurssi  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 ja  AM1 – AM4

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!