Loading...
Aloitusinfo – Näin suoritat henkilöautokurssin2018-10-16T17:36:21+00:00

NÄIN SUORITAT HENKILÖAUTOKURSSIN

Henkilöautokurssin suorittaminen sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

  1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa henkilöautokurssin aikaisintaan 2-vuotta ennen kuin täytät 18-vuotta (B). Mikäli henkilöautokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Valitse kuudesta autokurssivaihtoehdosta sinulle mieluisin ja tarpeitasi vastaava kurssi, joka vaikuttaa kurssinimen mukaisesti B(teoriatuntien+ajotuntien) määrään. Kurssin valintaoppaan löydät alkaalta. Kaikki kurssimme sisältävät laajan oppimisympäristön, Netreeni teoriakoeharjoittelun, sähköisen oppikirjan ja paljon muuta. Tervetuloa autokurssille!

  2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa kuntoon heti kurssin alussa.

  3. Opiskele huolella. Henkilöautokurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Henkilöautokurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.

  4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus E100, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18-vuotta.

  5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunteja voi varata ja ajaa, kun oppilas on aloittanut kurssin, mutta niitä suositellaan suoritettavaksi mahdollisimman paljon tiiviisti vielä lähiviikkoina ennen ajokoetta ilman 2-3 viikon taukoja ajotuntien välissä – suunnittele siis huolellisesti.

  6. Suorita ajokoe hyväksytysti. Ajokokeen suoritettuasi saat B-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa B-luokan henkilöautoja. Mikäli ajokoe on suoritettu manuaalivaihteisella autolla, saat ajaa myös automaattivaihteisella autolla, mutta sitävastoin suoritettuasi automaattivaihteisella ajokokeen hyväksytysti saat ajaa vain automaattivaihteisella autolla heti tämän jälkeen.

AJOHARJOITTELUTervetuloa kurssille palvelevaan ja mukavaan autokouluun !

Ilmoittautuminen onnistuu paikanpäällä, soittamalla, sähköpostitse tai ilmoittaudu netissä.

Ilmoittaudu kurssille tästä !
Helsingin Liikennekoulu - Autokoulu Helsinki - Traktorikurssi
Helsingin Liikennekoulun valkoinen logo

Tervetuloa palvelevaan, asiantuntevaan, sekä vastuulliseen ja mukavaan autokouluun! Kurssille voi ilmoittautua soittamalla, sähköpostitse, tulemalla käymään tai netissä.


Ilmoittaudu

Etelä-Haaga

Vihdintie 8, 00350 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.helsinginliikennekoulu.fi

Toimisto avoinna

ma-to 9-17, pe 9-15

Kannelmäki

Kantelettarentie 7, 00420 Helsinki

Phone: 010 548 5500

Mobile: +358 40 576 2015

Web: www.helsinginliikennekoulu.fi

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!
Share
Share