AM120(4+1)-kurssipaketti 1

AM120(4+1)-kurssipaketti 1 sisältää:

• Perusmaksut (toimistokulut ja kirjaamismaksu) 0€

• 4 teoriatuntia (EAS-koulutus tai Extra mopon erityispiirteet) 59€ (norm. 69€)

• 1 ajotuntia  85€

• Laaja oppimisympäristö, sähköinen oppikirja, teoriakoeharjoittelu Netreeni, tasotestit, videot ja ohjeet)  60 (norm. 65€)

• Mopon käyttö käsittelykokeessa 65€

Kurssimaksu yhteensä 269 €

alennus 15€

(Kurssimaksu ilman oppimisympäristöä yhteensä 209 €)

(alennus 10€)

AM120-korttiin tarvittava autokoulupalvelu yhteensä 269 €  (209 €)

+ Muut kulut yhteensä vähintään 83 €

• AM120-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 85€, (3x 50 min) 240€, (5x 50 min) 390€, (10x 50 min) 750€

• Passikuvat tarvittaessa (vihdintie 8 / 4kpl / sähköinen)  15€

• Ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20€
    tai (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35€

• AM120-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa teoriakoe 35€ + ajokoe 28€) 63€

Ajokorttiluvan hakeminen

Voit hakea ajokorttiluvan kolmella eri tavalla:

• Varaa aika hakemuslomakkeen täyttämistä ja jättämistä varten Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä. Lomakkeen saat Ajovarmasta.

• Voit hoitaa asian myös autokoulusi kautta. Autokouluilla on yleensä ajokorttilupahakemuslomakkeita ja koulu voi halutessaan toimittaa oppilaidensa hakemukset heidän puolestaan Ajovarman palvelupisteeseen.

• Voit hakea ajokorttilupaa Traficomin sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli palvelun käytön edellytykset täyttyvät.

Lisätietoja: ajokortti-info.fi tai helsinginliikennekoulu.fi/ajokorttilupa

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

• Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi. Teoriakoetta varten todistus on vain osin täytetty, loput tiedosta lisätään kokeen jälkeen.

• Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.

• Virallisen huoltajien suostumuslomake, jos olet alle 18-vuotias. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.

• Kuvallinen, voimassa oleva henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisäksi ajokorttilupa pitää olla haettuna ja sen tulee olla voimassa. Ajokorttiluvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Käsittelykokeeseen tarvittavat asiakirjat

• Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Käsittelykoetta varten todistukseen on täytetty kaikki tiedot.

• Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Mopokursseihin sisältyy:

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, laaja oppimisympäristö, oppituntikohtaiset kysymykset, itsearviointitehtävät, tasotestit, opetusvideot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriakoeharjoittelua  (Netreeni Webauton käyttäjätunnuksilla)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• mopon käyttö ensimmäisessä AM120-luokan käsittelykokeessa

Perustietoa mopokurssista:

• ikä vähintäään 15-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa, kun täyttää 14,5-vuotta.

• ajokorttilupaa kannattaa hakea 3-12 kk ennen kuin täyttää 15-vuotta.

• toimitamme ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle puolestasi heti, kun toimitat meille hakemuksen liitteet.

• itsenäinen teoriaopiskelu on tärkeä osa kurssia, harjoittele siis ajoissa liikennesääntöjä myös kuvakoe ohjelmalla netissä.

• teoriakokeen voi suorittaa nykyään jo 1 kk ennen ajokorttiluokan ikävaatimusta, mikäli ajokorttilupa on voimassa, teoriatunnit suoritettu, riittävästi harjoiteltu teoriakoetta varten ja muutkin teoriakokeeseen pääsyn edellytykset täyttyvät.

• mopo ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) toimistolta.

• ajotunnit ja käsittelykoe voidaan varata, kun teoriakoe on hyväksytty. Myös käsittelykokeeseen lähdetään Etelä-Haagan toimipisteestä, jossa myös kaikki ajovarusteet sijaitsevat.

• ajokorttilupa on voimassa myötämisestä alkaen 3 vuotta AM120-luokan ajokorttia haettaessa.

Meillä voit suorittaa AM120-kurssin joko manuaali- tai automaattivaihteisella mopolla. Mikäli suoritat automaatti skootterilla ei kuitenkaan ajokorttiisi tule merkintää, että saat ajaa vain skootterilla. Saat siis aina AM120-luokan ajokortilla ajaa kaikenlaisia AM120-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja.