B(0+15)+B(4+4)-kurssipaketti 2

B(0+15)-kurssipaketti 2 sisältää:

• Perusmaksut (toimistokulut ja kirjaamismaksun) 0€

• 0 teoriatuntia 0€

• 15 ajotuntia  (oikealla autolla)  1050 € (norm. 1200€)

• Laaja oppimisympäristö, sähköinen oppikirja, teoriakoeharjoittelu Netreeni, tasotestit, videot ja ohjeet)  60 (norm. 65€)

• Auton käyttö tutkinnossa  90€ (norm. 100€)

Kurssimaksu yhteensä 1200 €

alennus 165€

Riskientunnistamiskoulutus B(4+4)-kurssipaketti 6 sisältää:

(Riskikoulutus / Riskienhallintakoulutus)

• 4 teoriatuntia  (Perusmaksu sisältää RTK-tunnit 4x45min 59 (norm. 69€)

• 1 ajotunti (taajamaliikenteessä oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (maantieliikenteessä oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (ajoharjoitteluradalla, liukkaalla-ajon koulutus oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (pimeäajo simulaattorilla)  80

Kurssimaksu yhteensä 379 €

alennus 10€

Kurssimaksu yhteensä 1579 €

alennus 175€

(Kurssimaksu ilman oppimisympäristöä yhteensä 1519 €)

(alennus 170€)

+ Muut kulut

• B-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 80 €

• passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20 €  tai

• ajokorttilupamaksu (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35 €

• ratamaksu 90 € (lisätään kurssimaksuun ja ratayhtiö veloittaa tämän autokoululta)

• B-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa teoriakoe 35 € + ajokoe 90 €) 125 €

Ajokorttiluvan liitteeksi tarvitaan yleensä vain

• Tarvittaessa passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• Ajokorttilupamaksu 20 €
    (suoritettuna Traficom sivustolla sähköisen ajokorttilupahakemuspalvelun yhteydessä) tai

• Ajokorttilupamaksu 35 €
    (suoritettuna Ajovarman sähköpostilinkin avulla ja autokoulun toimittaessa perinteisen tulostetun ajokorttilupahakemuksen Ajovarman toimipisteeseen)

• Henkilöautokursseihin sisältyy:

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, täydellinen oppimisympäristö, oppituntikohtaiset kysymykset, itsearviointitehtävät, tasotestit, opetusvideot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriakoeharjoittelua  (Netreeni Webauton käyttäjätunnuksilla)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• henkilöauton käyttö ensimmäisessä B-luokan ajokokeessa

Perustietoa henkilöautokurssista:

• ikä vähintäään 18-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa, kun täyttää 16-vuotta.

• ajokorttilupaa kannattaa hakea 3-12 kk ennen kuin täyttää 18-vuotta.

• toimitamme ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle puolestasi heti, kun toimitat meille hakemuksen liitteet.

• itsenäinen teoriaopiskelu on tärkeä osa kurssia, harjoittele siis ajoissa liikennesääntöjä myös kuvakoe ohjelmalla netissä.

• teoriakokeen voi suorittaa nykyään jo 1 kk ennen ajokorttiluokan ikävaatimusta, mikäli ajokorttilupa on voimassa, teoriatunnit suoritettu, riittävästi harjoiteltu teoriakoetta varten ja muutkin teoriakokeeseen pääsyn edellytykset täyttyvät.

• henkilöauto ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) tai Kannelmäen (kantelettarentie 7) toimistolta.

• ajotunnit ja käsittelykoe voidaan varata, kun teoriakoe on hyväksytty. Myös ajokokeeseen lähdetään Etelä-Haagan tai Kannelmäen toimipisteestä, jossa myös kaikki ajovarusteet sijaitsevat.

• ajokorttilupa on voimassa myötämisestä alkaen 3 vuotta B-luokan ajokorttia haettaessa.

Meillä voit suorittaa B-kurssin joko manuaali- tai automaattivaihteisella autolla. Mikäli suoritat automaatilla tulee ajokorttiisi merkintä, että saat ajaa vain automaatilla. Mikäli sinulla ei ole käyttöä muulle kuin ns. automaattivaihteiselle B-kortille – kurssin suorittaminen on selvästi helpompaa ja yksinkertaisempaa. Tämän jälkeen tulee suorittaa ainoastaan ajokoe uudelleen manuaalivaihteisella autolla ja se on helpompaa, kun on oppinut aluksi hyvin liikenteen perustaitoja vastuulliseen ajamiseen liittyen itsenäisesti automaatilla liikenteessä ajaen. Mikäli sinusta tuntuu, että suoriudut mallikkaasti jokseenkin minimiopetusmäärillä myös manulaalivaihteisella, niin tämäkin on hyvä vaihtoehto. Tässä tapauksessa saat ajaa myös automaatilla heti ajokortin saatuasi.