B(8+10)+B(4+4)-kurssipaketti 5

B(8+10)-kurssipaketti 5 sisältää:

• Perusmaksut (toimistokulut ja kirjaamismaksu) 0€

• 8 teoriatuntia (EAS-koulutus 4h ja henkilöautolla liikenteessä 4h) 118€ (norm. 138€)

• 10 ajotuntia  (oikealla autolla)  730€ (norm. 800€)

• Laaja oppimisympäristö, sähköinen oppikirja, teoriakoeharjoittelu Netreeni, tasotestit, videot ja ohjeet)  60 (norm. 65€)

• Auton käyttö tutkinnossa  100€ (norm. 110€)

Kurssimaksu yhteensä 1008 €

alennus 105€

Riskientunnistamiskoulutus B(4+4)-kurssipaketti 6 sisältää:

(Riskikoulutus / Riskienhallintakoulutus)

• 4 teoriatuntia  (Perusmaksu sisältää RTK-tunnit 4x45min 59 (norm. 69€)

• 1 ajotunti (taajamaliikenteessä oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (maantieliikenteessä oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (ajoharjoitteluradalla, liukkaalla-ajon koulutus oikealla autolla)  80

• 1 ajotunti (pimeäajo simulaattorilla)  50

• ratamaksu (autokoulu maksaa ratayhtiölle)  80

Kurssimaksu yhteensä 429 €

alennus 10€

Kurssimaksu yhteensä 1437 €

alennus 115€

(Kurssimaksu ilman oppimisympäristöä yhteensä 1377 €)

(alennus 110€)

+ Muut kulut yhteensä vähintään 145 €

• Extra B-ajotunti / ajotuntipaketit autolla tarvittaessa
    (a’50min) 80€, (3x50min a’77€) 231€, (5x50min a’75€) 375€, (10x50min a’73€) 730€, (15x50min a’70€) 1050€

• Extra B-simuajotunti / simuajotuntipaketit ajosimulaattorilla tarvittaessa
    (a 50min) 50€, (3x50min a’45€) 135€, (5x50min a’40€) 200€, (10x50min a’38€) 380€, (15x50min a’35€) 525€

• Passikuvat tarvittaessa (vihdintie 8 / 4kpl / sähköinen)  15€

• Ajokorttilupamaksu (maksu Traficomin ajokorttilupa asiointipalvelussa, netissä itsenäisesti) 20€
    tai (maksu Ajovarmalle, autokoulu toimittaa ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle) 35€

• B-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa teoriakoe 35€ + ajokoe 90€) 125€

Ajokorttiluvan hakeminen

Voit hakea ajokorttiluvan kolmella eri tavalla:

• Varaa aika hakemuslomakkeen täyttämistä ja jättämistä varten Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä. Lomakkeen saat Ajovarmasta.

• Voit hoitaa asian myös autokoulusi kautta. Autokouluilla on yleensä ajokorttilupahakemuslomakkeita ja koulu voi halutessaan toimittaa oppilaidensa hakemukset heidän puolestaan Ajovarman palvelupisteeseen.

• Voit hakea ajokorttilupaa Traficomin sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli palvelun käytön edellytykset täyttyvät.

Lisätietoja: ajokortti-info.fi tai helsinginliikennekoulu.fi/ajokorttilupa

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

• Opetus- ja tutkintotodistus (E100). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Teoriakoetta varten todistus on vain osin täytetty, loput tiedoista täytetään kokeen jälkeen.

• Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.

• Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

• Virallisen huoltajan suostumus, jos olet suorittamassa henkilöauton ajokorttia poikkeuksellisesti jo 17-vuotiaana. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.

Lisäksi ajokorttiluvan tulee olla voimassa. Luvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

Lisäksi ajokorttilupa tulee olla voimassa. Luvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Henkilöautokursseihin sisältyy:

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, laaja oppimisympäristö, oppituntikohtaiset kysymykset, itsearviointitehtävät, tasotestit, opetusvideot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriakoeharjoittelua  (Netreeni Webauton käyttäjätunnuksilla)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• henkilöauton käyttö ensimmäisessä B-luokan ajokokeessa

Perustietoa henkilöautokurssista:

• ikä vähintäään 18-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa, kun täyttää 16-vuotta.

• ajokorttilupaa kannattaa hakea 3-12 kk ennen kuin täyttää 18-vuotta.

• toimitamme ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle puolestasi heti, kun toimitat meille hakemuksen liitteet.

• itsenäinen teoriaopiskelu on tärkeä osa kurssia, harjoittele siis ajoissa liikennesääntöjä myös kuvakoe ohjelmalla netissä.

• teoriakokeen voi suorittaa nykyään jo 1 kk ennen ajokorttiluokan ikävaatimusta, mikäli ajokorttilupa on voimassa, teoriatunnit suoritettu, riittävästi harjoiteltu teoriakoetta varten ja muutkin teoriakokeeseen pääsyn edellytykset täyttyvät.

• henkilöauto ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) tai Kannelmäen (kantelettarentie 7) toimistolta.

• ajotunnit ja käsittelykoe voidaan varata, kun teoriakoe on hyväksytty. Myös ajokokeeseen lähdetään Etelä-Haagan tai Kannelmäen toimipisteestä, jossa myös kaikki ajovarusteet sijaitsevat.

• ajokorttilupa on voimassa myötämisestä alkaen 3 vuotta B-luokan ajokorttia haettaessa.

Meillä voit suorittaa B-kurssin joko manuaali- tai automaattivaihteisella autolla. Mikäli suoritat automaatilla tulee ajokorttiisi merkintä, että saat ajaa vain automaatilla. Mikäli sinulla ei ole käyttöä muulle kuin ns. automaattivaihteiselle B-kortille – kurssin suorittaminen on selvästi helpompaa ja yksinkertaisempaa. Tämän jälkeen tulee suorittaa ainoastaan ajokoe uudelleen manuaalivaihteisella autolla ja se on helpompaa, kun on oppinut aluksi hyvin liikenteen perustaitoja vastuulliseen ajamiseen liittyen itsenäisesti automaatilla liikenteessä ajaen. Mikäli sinusta tuntuu, että suoriudut mallikkaasti jokseenkin minimiopetusmäärillä myös manulaalivaihteisella, niin tämäkin on hyvä vaihtoehto. Tässä tapauksessa saat ajaa myös automaatilla heti ajokortin saatuasi.