Henkilöautokortti B(8+15)-kurssi (ei ajokorttia pohjalla)2018-10-15T23:10:09+00:00

B(8+15)+B(4+4)-kurssi   (ei ajokorttia / EAS-koulutusta pohjalla + B-teoriat + 15 ajotuntia + RTK)

Peruspaketti B(8+15)-kurssi sisältää:

• Perusmaksu (toimistokulut, kirjaamismaksu, sisältää EAS-koulutuksen 4h + B-tunnit 4h)   134 €

• 8 teoriatuntia  (EAS-tunnit TK1-4 / 4x45min ja henkilöautolla liikenteessä teoriat B1-4 / 4x45min)

• 15 ajotuntia  (oikealla autolla)  1100 €

• Oppimateriaalit  65 €

• Auton käyttö tutkinnossa  100 €

Kurssimaksu yhteensä 1399 €

Riskientunnistamiskoulutus B(4+4)-kurssi sisältää:

(Riskikoulutus / Riskienhallintakoulutus)

• 4 teoriatuntia  (Perusmaksu sisältää RTK-tunnit 4x45min (arvo 59 €) 89  €

• 1 ajotunti (taajamaliikenteessä oikealla autolla)  75 €

• 1 ajotunti (maantieliikenteessä oikealla autolla)  75 €

• 1 ajotunti (ajoharjoitteluradalla, liukkaalla-ajon koulutus oikealla autolla)  75 €

• 1 ajotunti (pimeäajo simulaattorilla)  75 €

Kurssimaksu yhteensä  389 €

B-korttiin tarvittava autokoulupalvelu yhteensä 1788 €

+ Muut kulut

• B-lisäajotunti tarvittaessa (a 50 min) 80 €

• passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• ajokorttilupamaksu (maksu Ajovarmalle aloituspaketin yhteydessä saamasi sähköpostilinkin kautta) 40 €

• ratamaksu 90 € (lisätään kurssimaksuun ja ratayhtiö veloittaa tämän autokoululta)

• B-tutkintomaksut (maksa teoriakokeessa teoriakoe 35 € + ajokoe 90 €) 125 €

Ajokorttiluvan liitteeksi tarvitaan yleensä vain

• Tarvittaessa passikuvat 2 kpl (vihdintie 8 / 4 kpl / varaathan tasarahan tai lasku) 10 €

• Ajokorttilupamaksu (suoritettu Ajovarmalle aloituspaketin yhteydessä saamasi sähköpostilinkin kautta) 40 €

Henkilöautokursseihin sisältyy:

• oppimateriaalit  (sähköinen kurssikirja, täydellinen oppimisympäristö, oppituntikohtaiset kysymykset, itsearviointitehtävät, tasotestit, opetusvideot, sekä muut materiaalit ja kurssikohtaiset ohjeet)

• teoriakoeharjoittelua  (Netreeni Webauton käyttäjätunnuksilla)

• toimistopalvelut  (ajanvaraukset ja ajokorttiluvat)

• ammattitaitoinen koulutus

• henkilöauton käyttö ensimmäisessä B-luokan ajokokeessa

Perustietoa henkilöautokurssista:

• ikä vähintäään 18-vuotta ajokokeeseen mentäessä.

• kurssin voi aloittaa, kun täyttää 16-vuotta.

• ajokorttilupaa kannattaa hakea 3-12 kk ennen kuin täyttää 18-vuotta.

• toimitamme ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle puolestasi heti, kun toimitat meille hakemuksen liitteet.

• itsenäinen teoriaopiskelu on tärkeä osa kurssia, harjoittele siis ajoissa liikennesääntöjä myös kuvakoe ohjelmalla netissä.

• teoriakokeen voi suorittaa nykyään jo 1 kk ennen ajokorttiluokan ikävaatimusta, mikäli ajokorttilupa on voimassa, teoriatunnit suoritettu, riittävästi harjoiteltu teoriakoetta varten ja muutkin teoriakokeeseen pääsyn edellytykset täyttyvät.

• henkilöauto ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan (vihdintie 8) tai Kannelmäen (kantelettarentie 7) toimistolta.

• ajotunnit ja käsittelykoe voidaan varata, kun teoriakoe on hyväksytty. Myös ajokokeeseen lähdetään Etelä-Haagan tai Kannelmäen toimipisteestä, jossa myös kaikki ajovarusteet sijaitsevat.

• ajokorttilupa on voimassa myötämisestä alkaen 3 vuotta B-luokan ajokorttia haettaessa.

Meillä voit suorittaa B-kurssin joko manuaali- tai automaattivaihteisella autolla. Mikäli suoritat automaatilla tulee ajokorttiisi merkintä, että saat ajaa vain automaatilla. Mikäli sinulla ei ole käyttöä muulle kuin ns. automaattivaihteiselle B-kortille – kurssin suorittaminen on selvästi helpompaa ja yksinkertaisempaa. Tämän jälkeen tulee suorittaa ainoastaan ajokoe uudelleen manuaalivaihteisella autolla ja se on helpompaa, kun on oppinut aluksi hyvin liikenteen perustaitoja vastuulliseen ajamiseen liittyen itsenäisesti automaatilla liikenteessä ajaen. Mikäli sinusta tuntuu, että suoriudut mallikkaasti jokseenkin minimiopetusmäärillä myös manulaalivaihteisella, niin tämäkin on hyvä vaihtoehto. Tässä tapauksessa saat ajaa myös automaatilla heti ajokortin saatuasi.

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!