Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS)2018-09-23T11:29:20+00:00

Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), 4 teoriatuntia, on pakollinen kaikille, jotka hakevat ajokorttia ensimmäistä kertaa.

• Opetus sisältää 4 tuntia teoriakoulutusta liikenteen perusteita.

Autokoulussamme nämä ovat lukujärjestyksen siniset teoriat (turvallisuuskoulutus / liikenteen perusteet (EAS), jonka aloitustunti on TK1-2 ja toinen tunti TK3-4).

• Koulutuksen tavoitteena on antaa ajokorttia suorittavalle perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

• Voit hankkia opetuksen autokoulussa tai muulta viranomaisen hyväksymältä kouluttajalta. Opetusta antavat esimerkiksi jotkut peruskoulun yläasteet, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset.

• Pyydä suoritetusta koulutuksesta todistus opettajalta. Tarvitset sitä mennessäsi teoria- ja ajokokeeseen.

• Opetuslupaopetuksessa EAS-koulutus tulee olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen aloittamista.

EAS-koulutus 4h + EAS-todistus

(ei sisällä oppimisympräristöä, kurssikirjaa tai muita opetusmateriaaleja ja kurssiohjeita)

Kurssihinta 89 €

• Perusmaksu (sisältää myös teoriatunnit) 59 €

• Kirjaamismaksu 30 €

Opetuslupaopetuksessa EAS-koulutus
tulee olla suoritettuna ennen
ajo-opetuksen aloittamista.

Ilmoittaudu opetuslupalaisten EAS-koulutukseen (4h) tästä

Traktorin (T), mopon (AM/120) ja mopoauton (AM/121) ajokorttia varten ei vaadita pakollista ajo-opetusta, mutta se on suositeltavaa tutkinnon läpäisemiseksi. Ajo-opetusta voit hankkia esimerkiksi autokoulussa.

Ajo-opetus, riippuu suoritettavasta ajokorttiluokasta

• Moottoripyörän ajokorttia varten tarvitset vähintään 5 tuntia ajo-opetusta.

• Henkilöauton ajokorttia varten tarvitset vähintään 10 tuntia ajo-opetusta.

• Tarvittavan ajo-opetuksen määrä riippuu käytännössä ajokortin suorittajan henkilökohtaisista tarpeista ja mahdollisista ennakkotiedoista ja -taidoista. Opetuksen ja ajoharjoittelun määrä ja sisällöt voidaan sovittaa joustavasti oppimistarpeiden mukaan siten, että minimimäärä on yllä mainittu tuntimäärä. Mitä enemmän harjoittelet ohjatusti ennen kuljettajantutkintoa, sitä paremmat valmiudet saat itsenäiseen kuljettajana toimimiseen kortin suorittamisen jälkeen.

• Voit hankkia ajo-opetuksen autokoulussa tai opetuslupaopettajan kanssa.

Vain henkilöauton (B-luokka) ajokortin suorittajalle pakollinen:
Riskikoulutus, 4 teoriatuntia + 4 ajotuntia

• Opetus sisältää 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia tieliikenteen riskien tunnistamisesta ja hallinnasta. Ajo-opetus voidaan osin antaa simulaattorilla.

• Koulutuksella lisätään valmiuksia vaikeissa olosuhteissa ajamiseen ja tuetaan muutenkin sääntöjä noudattavan turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista. Koulutuksessa vahvistetaan erityisesti valmiuksia tunnistaa ja välttää liikenteen vaaratilanteita ja tekijöitä, jotka kuljettajan ajokykyä heikentämällä voivat lisätä onnettomuusriskiä.

• Opetusta saa autokoulussa tai viranomaisen hyväksymältä kouluttajalta.

Muistathan, että ajoneuvon kuljettajana olet vastuussa paitsi omasta, myös muiden liikenteessä kulkevien turvallisuudesta. Harjoittele siis riittävästi. Katso vinkit ajoharjoitteluun täältä.

Toimisto suljettu

Ajotunnit alkavat myös täältä!