Usein kysyttyjä kysymyksiä

Otathan tarvittaessa myös yhteyttä, niin me autamme mielellämme!

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.

Valitettavasti ei aina. Pystyt kuitenkin tarkistamaan aina kotisivuilta päiväkohtaisen aukioloajan, jota ei kevein perustein muuteta enää samana päivänä. Päivitämme nämä päiväkohtaiset poikkeukset välittömästi ja kotisivuilla on siis jatkuvasti nähtävillä aina seitsemän (7) seuraavan päivän aukioloajat ja OPEN-valo päällä aina aukioloaikoina.
Lisäksi toimistolla ja kotisivuilla on nähtävillä kirkas  we’re=-valo, kun toimisto on avoinna ja vastaavasti harmaa  we’re=-valo, kun toimisto on suljettuna.

Esimerkiksi juuri nyt on Sunnuntai klo 7.07 ja valitettavasti toimiston OPEN valo on jo suljettu tämän päivän osalta. Avaamme kuitenkin jo huomenna klo 12.00.
We’re Closed-valo on nyt kiinni ja toimisto suljettuna.
Kyllä. Kaikki seuraavat autokoulupalvelut ovat saatavilla myös Englannin kielellä.
 
 • Toimistopalvelut kaikilla yhteydenottotavoilla
 • Laaja oppimisympäristö
 • Henkilöauto (B) ja moottoripyörä (A1/A2/A) oppikirjat sähköisesti tai painettuna
 • Tasotehtävät ja kokeet
 • Teoriakoeharjoittelu ohjelmistot Netreeni tai Ajokaista
 • Teoria- ja ajotunnit
 • Teoria- ja ajokokeet
 • Kotisivujen kieli on mahdollista vaihtaa usealle eri kielelle.
 • Passikuvaus

Yes. All of the following Driving School Services are also available in English.

 • Office services by all means of communication
 • Extensive learning environment
 • Passenger car (B) and motorcycle (A1 / A2 / A) textbooks online or printed version
 • Level assignments and exams
 • Theory test training with Netreeni or Ajokaista
 • Theory and driving lessons
 • Theory and driving tests
 • It is possible to change the language of the home pages to several different languages.
 • Passport photos
Kyllä. Tässä on kurssien aloittamiseen liittyviä kysymyksiä:
1. Haluatko maksaa kurssinmaksun ennen ajokoetta suoritettavissa autokoulun tarjoamissa maksuerissä vai rahoituksella kurssimaksun eriä kuukausittain vielä ajokokeen suoritettuasi rahoitusyhtiölle?
2. Voidaanko hoitaa kurssin vaiheet 1-4 etänä näin koronan aikana, eli allekirjoittaa mm. opetussopimuskin sähköisesti sekä kaikki asiat hyväksyttyyn teoriakokeeseen asti aloitus- ja kurssiohjeiden mukaisesti?
3. Haluatko sopia mielummin tapaamisen Etelä-Haagan toimistolle (Vihdintien 8), joss käymme läpi kurssin aloitukseen ja suorittamiseen liittyvät vaiheet yhdessä?
4. Haluatko suorittaa teoriatunnit mielummin netissä verkkotunteina itsenäisesti ja vapaasi vai virtuaalitunteina live-opettajan kanssa ryhmäopetuksena tiettyinä ajankohtina?
5. Haluatko vielä tilata käyttöösi enemmän sähköisiä oppimateriaaleja tai painetun kurssikirjan, jotka auttavat merkittävästi sekä teoriatietojen opiskelussa että ajokokeessa menestymisen osalla näin itsenäisen opiskelun korostuessa, kun ajokorttilaki on tutkintopainotteinen?
6. Kuinka pian alustavasti voisit harkita teoriatuntien suorittamista, itsenäistä opiskelua ja myös  teoriakokeen suorittamista?
7. Voidaanko pääsääntöisesti olla yhteydessä soittamalla tai Whatsapp +358 40 576 2015 ?
8. Käykö sinulle, että ajotunnit alkavat pääsääntöisesti Etelä-Haagan toimipisteestä (Vihdintie 8) ma-pe klo 8-18 välillä?
9. Haluatko suorittaa B-kurssin manuaali- vai automaattivaihteisella autolla?
10. Kuinka pian alustavasti haluaisit saada tämän autokoulukurssin suoritettua ja ajokortin hankittua?
Kyllä. Ajotunnit aloitetaan oletuksena toimipisteestämme tai erikseen tapauskohtaisesti opettajan kanssa sopien myös ajotuntien jokeripisteistä tai muista aloituspisteistä. Näillä kaikilla ajotuntien aloituspaikoilla on nyt yksilöity tunnus HLK1 – HLK50, joka lisätään varauksen yhteydessä myös Webauton ajanvaraukseen. Oletuksena ajotunti alkaa ja päättyy samaan paikkaan, mikäli toisin ei ole sovittu erikseen ajanvarauksen yhteydessä. Opettajat joustavat näissä tilanteissa ja ottavat toki ehdotuksia vastaan. Asiakkaat eivät voi kuitenkaan siis itse päättää mistä ajotunti alkaa tai minne ajotunti päättyy. Ajotunnin kuvaukseen voidaan merkitä siis myös seuraavanlaisesti, mikäli ajotunnin aloitus- ja päättymispiste eivät ole samoja.

Webautoon ajanvarausmerkintä:  Ajotunti alkaa HLK20 >> Päättyy HLK1

Ajotuntien aloituspisteistä ja jokeripisteistä lähdettäessä ajotunnit kestävät yleensä 75min – 125min. Tarkemmat aloitus- ja jokeripistekohtaiset tiedot on nähtävissä yllä olevasta kartasta kyseistä pistettä klikkaamalla. Erikseen sovittaessa etukäteen voidaan siis myös opettajan kanssa sopia ajotunnin päättymisestä jollekin toiselle aloitus-, jokeri- tai toimipisteeseen.

Toimipisteestä alkavia ajotunteja on parhaiten tarjolla ja ne kestävät yleensä 50min – 100min. Myös Jokeripisteestä alkavia ajotunteja on yleensä hieman paremmin tarjolla kuin perus aloituspisteistä lähteviä ajotunteja, mutta tämä vaihtelee tapauskohtaisesti. Erikseen sovittaessa voi olla myös mahdollista, että ajotunti alkaa toimipisteestä ja päättyy johonkin tiettyyn etukäteen sovittuun aloitus- tai jokeripisteeseen.

Kyllä. Voit ottaa yhteyttä autokouluun:
 • soittamalla 010 548 5500 tai +358 40 576 2015
 • lähettämällä normaalin / Whatsapp viestin numeroon +358 40 576 2015
 • lähettämällä kotisivuilta facebook messenger viestin info.helsinginliikennekoulu
 • lähettämällä skype viestin info.helsinginliikennekoulu
 • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@helsinginliikennekoulu.fi
 • lähettämällä kotisivuilta Autokoulu Chat viestin, joka on pääsääntöisesti avoinna toimiston aukioloaikoina Ma-To klo 10-18 ja Pe klo 10-14, mutta katso myös päiväkohtainen aukioloaika.
 • lähettämällä kotisivuilta viestin yhteydenotto tai palaute Web-lomakkeella
 • lähettämällä extranet viestin Webauto oppilashallinnan kautta oppilaan käyttäjätunnuksilla
 • lähettämällä pikayhteydenottopyynnön sivustolta www.helsinginliikennekoulu.fi/ilmoittaudu
 • tulemalla käymään Etelä-Haagan toimipisteessämme aukioloaikoina Ma-To klo 10-18 ja Pe klo 10-14, mutta katso myös päiväkohtainen aukioloaika.
Kyllä. Voit ilmoittautua autokouluun ja antaa meille tarvittavat henkilö- ja yhteystiedot:
 • lähettämällä ilmoittautumislomakkeen sivustolta www.helsinginliikennekoulu.fi/ilmoittaudu  (Suosittelemme!)
 • soittamalla 010 548 5500 tai +358 40 576 2015
 • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@helsinginliikennekoulu.fi
 • tulemalla käymään Etelä-Haagan toimipisteessämme aukioloaikoina Ma-To klo 10-18 ja Pe klo 10-14, mutta katso myös päiväkohtainen aukioloaika.
Kyllä. Voit maksaa kurssimaksun heti ilmoittautumisen yhteydessä valitsemalla oletus MAKSUTAPA 1 vaihtoehdon ”Maksa heti verkossa verkkopankkipainikkeilla tai SVEAn WebPay-rahoituksella” tai saada laskun sähköpostiin heti ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä mahdollisimman pian valitsemalla jälkimmäisen MAKSUTAPA 2 vaihtoehdon ”Sovit maksutavasta kurssin aloitettuasi autokoululla, viestillä tai soittamalla”.
Et aivan. Voit perua ilmoittautumisen vielä viikon kuluttua ilmoittautumisen jälkeen maksamalla ainoastaan ilmoittautumisesta aiheutuneet kulut 40€. Tämä sisältää myös Webauto oppilashallinnan käyttöön ottamisesta aiheutuneet kulut, mutta ei kuluja joita on saattanut jo syntyä suoritetuista palvelusta tai oppimateriaalien hyödyntämisestä johtuen. Pääsääntöisesti kurssimaksun erät maksetaan eräpäivinä ja ensimmäinen erä erääntyy viikon kuluttua ilmoittautumisesta. Tämän jälkeen pyrimme siis ensisijaisesti antamaan opetussopimusta vastaavat palvelut (mm. teoriatunnit ja ajotunnit) ja rahojen palauttaminen tai opetussopimuksen purkamisen on viimekädessä yksin autokoulun päätettävissä. Kurssin keskeyttäminen on yleensä kuitenkin mahdollista ennen hyväksyttyä ajokoetta, mutta veloitamme tästä keskeyttämiskuluja kokonaistilanne huomioiden, kuitenkin enintään 200€.
Ei. Lyhenne EAS tulee sanoista ”Ensimmäisen ajokortin suorittajan” ja EAS-koulutus tulee siis suorittaa vain yhden kerran ensimmäistä ajokortti suoritettaessa. Mikäli suoritat ensimmäisenä esimerkiksi mopo-, traktori- tai kevytmoottoripyöräkortin, sinun ei tule suorittaa EAS-koulutusta enää henkilöauto (B) ajokorttia suorittaessasi. EAS-koulutuksen voi suorittaa helposti ja kätevästi myös Webauton oppimisympäristössä Ma-To klo 8-22 ja Pe-La klo 8-16 välillä. EAS-todistus tulee aina olla mukana ajo-opetuksessa opetusluvalla ajokorttia suoritettaessa.
Ei. Lyhenne RTK tulee sanasta ”Riskientunnistamiskoulutus” ja RTK-koulutus tulee siis suorittaa vain yhden kerran ja vain henkilöautokorttia suoritettaessa. Mikäli olet suorittanut jotain RTK-koulutuksen osa-alueita aikaisemmin, kuten pimeänajon koulutuksen jo autokoulun perusvaiheessa, sitä ei tarvitse suorittaa enää uudestaan, mikäli toimitat meille tästä suorituksesta todistuksen. RTK-koulutuksen voi suorittaa helposti ja kätevästi myös Webauton oppimisympäristössä Ma-To klo 8-22 ja Pe-La klo 8-16 välillä.Nykyään RTK-todistus tulee aina ottaa mukaan ajokokeeseen osallistuttaessa.
Kyllä. Teoria- ja/tai ajotunteja voi ottaa kurssipakettivalinnasta huolimatta aina lisää tarpeen mukaan. Kurssin alkuvaiheessa kurssipakettia voi kyllä vielä vaihtaa haluamaansa erikseen sopimalla. Kurssipaketit sisältävät vaihtelevan määrän teoriatunteja ja ajotunteja, joista osa on pakollisia ja osa voi olla myös vapaaehtoisia.
Kyllä. Nopeimmillaan kesällä 2019 on suoritettu ilmoittautumisesta alkaen:
 • mopokurssi (AM120) noin 2 viikossa
 • moottoripyöräkurssi (A) suoritettu (yksi oppilas) 13 päivässä
 • moottoripyöräluokan korottaminen 1-2 päivässä.
 • henkilöautokurssin (B) noin 3 viikossa.

Keskimäärin kuitenkin kurssit on suoritettu ilmoittautumisesta alkaen:

 • mopokurssi (AM120) noin kuukaudessa.
 • moottoripyöräkurssi (A) noin 3-4 viikossa
 • moottoripyöräluokan korottaminen 2-7 päivässä.
 • henkilöautokurssin (B) noin 4-8 viikossa.
Kyllä. Pääsääntöisesti kurssimaksun voi maksaa 1-5 erässä. Poikkeustapauksissa erikseen sovittaessa on mahdollista saada jaettua kurssimaksu useampaankin erään ja erät voivat olla esimerkiksi kuukauden välein. Näissä tapauksissa erien määrä tarkoittaa sitä, että kuinka monen kuukauden kuluttua aikaisintaan voi saada ajokortin ja voi siis osallistua ajokokeeseen. Ilman erillistä rahoitussopimusta kurssimaksu tulee kokonaisuudessaan olla maksettu ennen ajokokeeseen osallistumista.

Ei ole. Aloitusinfossa käykään kurssin aloitukseen ja suorittamiseen liittyviä asioita, jotta kurssin suorittaminen lähtee hyvin etenemään heti alusta asti. Mikäli pystyt opiskelemaan nämäkin asiat itsenäisesti kotisivuiltamme kurssikohtaisesta aloitus- ja kurssiohjeesta, niin sinun ei tarvitse välttämättä osallistua vapaaehtoiselle aloitusinfo teoriatunnille. Joka tapauksessa kaikki autokoulukurssit vaativat nykyään entistä itsenäisempää ja vastuullisempaa otetta sekä itseopiskeluun että kurssin edistymiseen liittyen, koska teoriatunteja on paljon aikaisempaa vähemmän ja toimistolla käymään ainoastaan oma-aloitteisesti tai ajotuntien yhteydessä.

Kyllä, mikäli kurssin tavoitteena on saada ajokortti ja ajo-oikeus uuteen ajokorttiluokkaan.

Kyllä, useissa tapauksissa. Sinulla tulee kuitenkin olla mahdollisuus henkilökohtaisesti:
 • Tunnistautua sähköisesti esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.
 • Antaa vakuutus omasta terveydentilastasi
 • Käyttää aikaisempaa Passi- tai henkilökorttirekisterissä olevaa passikuvaa ja allekirjoitusta.

Kyllä. Näin se tulee varmasti hoidettua riittävän ajoissa. Ajokorttilupa tulee olla voimassa kaikkia kuljettajantutkintoja (teoriakoe, käsittelykoe, ajokoe) varattaessa ja suoritettaessa.

Kyllä. Passikuvat voidaan ottaa ja tulostaa Etelä-Haagan toimipisteessä, sekä myös lähettää viranomaisten sähköiselle valokuvapalvelimelle. Lähettäessämme kuvat sähköisesti valokuvapalvelimelle, lähetetään asiakkaalle aina samantien kuvatunnus, joka syötetään passia tai henkilökorttia sähköisesti haettaessa. Näin asiakkaan passikuva liitetään sähköiseen hakemukseen valokuvapalvelimella jo olevasta valokuvatietokannasta.

Kyllä. Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä on mahdollista 12.1.2017 alkaen ajanvarauksen yhteydessä. Netin kautta maksut maksetaan aina tuote kerrallaan varauksen yhteydessä. Ajovarma toivoo, että palvelua hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon.

Käytännössä autokoulun oppilaille tämä tarkoittaa, että ajokorttilupahakemuksen, teoriakokeiden sekä ajo- ja käsittelykokeiden maksamisen on mahdollista netin kautta ennakkoon, ajanvarauksen yhteydessä. Ennakkomaksu voidaan suorittaa siten, että oppilas suorittaa maksun varausvahvistuksen mukana tulleen maksulinkin kautta ennen suoritusajankohtaa. Maksettua ajanvarausta ei voi kuitenkaan enää vaihtaa tai peruuttaa ajanvarausjärjestelmässä, jotenkin siksi tämä kannattaa maksaa vasta n. 1-3 päivää aikaisemmin.

Ajokorttilupahakemuksen ennakkomaksu

Oppilas täyttää lupahakemuksen (yhteistyössä autokoulun kanssa) – Autokoulu toimittaa lupahakemukset nipuissa Ajovarmalle – Autokoulu varaa ajan ja oppilas maksaa hakemuksen netin kautta – Varattava tuote on ”Ajokorttilupahakemus (autokouluasiakas)” – Suositeltava varattava aika on noin 1-2 kk päähän – Aika on varattava sen takia, että nettimaksu on mahdollista vain ajanvarauksen yhteydessä – Oppilaan ajokorttilupahakemusta varten varattua aikaa ei siis tarvitse todellisuudessa käyttää, jos lupahakemus toimitetaan nykykäytännön mukaisesti nipuissa autokoulun kautta Ajovarmalle. Autokoulun oppilaalle antama opastus asiassa on jatkossakin tärkeää! Hakemuksen käsittely voi alkaa kun hakemus on toimitettu ja maksettu. Nykyään ajokorttilupahakemuksen voi useissa tapauksissa tehdä myös Traficomin sähköisessä palvelussa.

Lisätietoja: Ajovarman ennakkomaksuohje.

Et voi. Teoriakokeeseen pääsee vasta kun ajokorttilupa on hyväksytty. Nykyään ajokorttilupahakemuksen voi tehdä useissa tapauksissa myös Traficomin sähköisessä palvelussa. Toki me voimme tulostaa myös perinteisen ajokorttilupahakemuksen ja toimittaa tämän puolestasi Ajovarmaan tai voit käydä myös itsenäisesti hoitamassa ajokorttilupahakemuksen missä tahansa Ajovarman toimipisteessä. Voimme yrittää varata sinulle teoriakokeen, mutta mikäli ajokorttilupaasi ei ole vielä myönnetty, niin ajanvaraus ei vielä ole mahdollista. Teoriakoe on mahdollista varata myös itsenäisesti osoitteessa ajovarma.fi/ajanvaraus tai ajovarma.fi/booking

 Lisätietoja autokoulun toimistolta tai täältä.

Ei. Kuljettajantutkinto sisältää ajokorttiluokittain eri osa-alueita seuraavasti:

 • Mopokurssi (AM120-luokka) sisältää teoria- ja käsittelykokeen.
 • Moottoripyöräkurssi (A1/A2/a-luokat) sisältävät teoria-, käsittely- ja ajokokeen.
 • Moottoripyöräkortin korottaminen valmennusjakso kurssi (A1/A2/A-luokat) sisältävät joko käsittely- ja ajokokeen tai vaihtoehtoisesti ainoastaan autokouluopetusta 2 teoriatuntia ja 5 ajotuntia tietyissä tapauksissa 2-vuoden ajokokemukseen perustuen ilman kuljettajantutkintoa.
 • Henkilöautokurssi (B-luokka) sisältää teoria- ja ajokokeen.

Kyllä, Teoriakokeen voit varata itsenäisesti, mutta käsittely- ja ajokokeet varataan yleensä autokoulun toimesta, jotta voidaan suunnitella tarvittavat ajotunnit ja opettajan aikataulut yhdessä ennen käsittely- ja/tai ajokokeen varausta. Ajovarma saa tarvittavat EAS-tuntisuoritukset suoraan Webauto järjestelmästä, eikä teoriakokeeseen tarvitse enää ottaa mukaan edes EAS-todistusta. Käsittely- ja ajokokeeseen opettaja huolehtii mukaan kaikki tarvittavat opetustodistukset.

Kyllä. Halutessasi voit suorittaa kaikki pakolliset teoriatunnit verkkoteoriatunteina Ma-To klo 8-22 ja pe-la klo 8-16 välillä Webauton oppimisympäristössä oman aikataulusi mukaisesti. Lisäksi on tarjolla vapaaehtoisia Extrateoriatunteja, jotka voi suorittaa virtuaaliteoriatunteina.

Lisätietoja täältä tai olemalla yhteydessä toimistoomme.

Kyllä. Teoriatunnit on mahdollista suorittaa virtuaaliteoriatunteina virtuaaliluokassa, jonne tulee kirjautua noin 10-15 min ennen teoriatunnin alkua ja testata etukäteen kuva- ja ääniyhteyden. Käytössäsi on kolme eri virtuaaliluokka vaihtoehtoa, joissa siis pääsääntöisesti live- opettaja järjestää teoriatunnit ns. nettiteoriatunteina. Vapaaehtoisia Extrateoriatunteja voidaan järjestää myös teoriatunneista etukäteen tehtyjen tallenteiden avulla kysynnästä riippuen. Virtuaaliteoriatunnit on mahdollista suorittaa millä tahansa älylaitteella tai tietokoneella.

Lisätietoja täältä tai olemalla yhteydessä toimistoomme.

Kyllä. Perinteisen luokkaopetuksen vähäisestä kysynnästä johtuen järjestämme teoriatunteja toimipisteemme luokassa melko harvoin. Tästä johtuen perinteiseen luokkaopetukseen tulee myöskin ilmoittautua etukäteen, jotta saamme oppitunnille vähintään 3 oppilasta ja voimme vahvistaa teoriatunnin järjestymisen oppilaille riittävän hyvissä ajoin.

Ei, mikäli sinulla on jokin ajokortti jo ennestään. Oppilaan tulee siis suorittaa mopokurssilla (AM120) tai moottoripyöräkurssilla (A1/A2/A) ns. Ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuuskoulutus (EAS), mikäli hänellä ei ole ajokorttia pohjalla, eikä hän ole suorittanut tätä 4 teoriatuntia sisältävää EAS-koulutusta aikaisemmin.

Kyllä. Henkilöautokurssilla (B) tulee suorittaa aina vähintään ns. Riskientunnistamiskoulutuksen (RTK) 4 teoriatuntia, vaikka oppilaalla olisikin jo jokin ajokortti ennestään, eikä hänen tulisikaan suorittaa enää ns. Ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuuskoulusen (EAS) 4 teoriatuntia, jotka tulee suorittaa vain ensimmäistä ajokorttia suoritettaessa. Tarjolla on myös aina vapaaehtoisia Extrateoriatunteja, jotka käsittelevät ajamista autolla liikenteessä, kuten auton käsittelyä, liikennesääntöjä, pysäköintiä, sekä yleisiä liikennetilanteita.

Ei ole. Suosittelemme kuitenkin, että suoritat vähintään 2-3 ajotuntia, mikäli sinulle ei ole mitään aikaisempaa ajokokemusta mopolla tai moottoripyörällä esimerkiksi yksityisalueella, suljetulla aluella tai motocross radalla. Jossain tapauksissa on siis mahdollista, että ajetaan vain yksi ajotunti juuri ennen käsittelykoetta ja lähdetään käsittelykoepäivänä suoraan liikenteeseen ja käsittelykoekentälle, jolloin oppilaalla itsellään on erityinen vastuu menestymisestään käsittelykokeessa ja selviytymisestään liikenteessä. Ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagan toimipisteestä, jossa myös ajovarusteita säilytetään ja ne puetaan päälle. Valmiit mopokurssipaketit sisältävät aina vähintään 2-4 ajotuntia mopolla.

Et voi. Alussa tulee panostaa itseopiskeluun, sekä suorittaa teoriatunnit ja teoriakoe. Vasta tämän jälkeen voimme varata käsittelykokeen, jota ennen ajotunnit tulee suorittaa tiiviisti 1-2 viikon aikana. Ajotunteja voi suorittaa, kun olet täyttänyt jo 15-vuotta.
On kuitenkin suositeltavaa, että suoritat teoriakokeen jo 1kk ennen kuin täytät 15v ja vasta tämän jälkeen siis suoritat ajotunteja, kun liikennesäännöt ovat riittävän hyvin hallussa. Suorittamalla teoriakokeen näin edellä mainitusti 1kk etukäteen, voit silti suorittaa myös käsittelykokeen heti viikon sisällä täytettyäsi 15-vuotta. Käsittelykokeen varausaika on yleensä noin 1-2 viikkoa.

 Lisätietoja olemalla yhteydessä toimistoomme tai täältä.

Kyllä, mutta toistaiseksi ainoastaan henkilöautokurssilla. Ajotunteja voit varata kuitenkin pääsääntöisesti toimistostamme paikan päällä tai soittamalla,  sekä opettaja voi myös varata ajotunteja sinulle ajotunnin yhteydessä. Nykyään on mahdollista varata B-luokan ajotunteja myös Webauton ajanvarauksella muutaman päivän päähän, jotta ehdimme varmistamaan, että ajankohta on toimiva opetuksen ja oppimisen kannalta. Soittamalla vapaita ajotuntiaikoja voi olla aikaisemmin ja eri ajankohtina vapaina, vaikka ne eivät olekaan varattavissa Webauton ajanvarauksella itsenäisesti. Mopo- ja moottoripyöräkurssilla ajotunteja on sen verran vähän, että nämä tulee suunnitella yhdessä meidän kanssa ja mopokurssilla myös yleensä vasta käsittelykokeen varauksen yhteydessä.

Kyllä. Varatut ja suoritetut teoria- ja ajotunnit näkyvät Webauton oppilashallinta- ja oppimisympäristöstä. Kirjautuminen tänne ympäristöön tapahtuu myös opetussopimuksessa mainituilla ja sähköpostitse kurssin ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä lähetetyillä käyttäjätunnuksilla osoitteessa www.helsinginliikennekoulu.fi/kirjaudu.

Kyllä. Voit halutessasi jatkaa ajokortin suorittamista autokoulussamme, mikäli olet suorittanut jo osan opetusluvalla tai toisessa autokoulussa. Mikäli haluat jatkaa siitä, mihin olet jäänyt – Me tarvitsemme opetustodistuksen E100, josta näemme saamasi opetuksen määrän ja huomioimme tämän myös opetussopimuksessa ja henkilökohtaisen opetuksesi suunnittelussa.
Tervetuloa jatkamaan kurssia palvelevassa, mukavassa ja vastuullisessa autokoulussa!

Kyllä. Autokoulukurssit on hyvä aloittaa mahdollisuuksien mukaan jo hyvissä ajoin ennen ikävaatimuksen täyttymistä. Autokoulukurssien aikaisin mahdollinen aloittamisajankohta vaihtelee ajokorttiluokittain. Voit aloittaa kurssin seuraavien ohjeiden mukaisesti.

 • AM120-luokan mopokurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät ajamiseen vaaditun iän 15-vuotta.
 • A1-luokan kevytmoottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 16-vuotta.
 • A2-luokan moottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 18-vuotta.
 • A-luokan moottoripyöräkurssin aikaisintaan vuotta ennen kuin täytät 24-vuotta.
 • Moottoripyöräluokan korotuskurssin vuotta ennen ennen kuin kahden vuoden ajokokemus on tättynyt.
 • B-kurssin  aikaisintaan kaksi vuotta ennen kuin täytät 18-vu0tta eli jo 16-vuotiaana.

Kyllä. AM120-luokan käsittelykokeessa tarvittavat pakolliset ajovarusteet ovat:

 • Tieliikennekäyttöön hyväksytty suojakypärä asianmukaisesti kiinnitetty
 • Tarvittaessa ajolasit
 • Mopon ajamiseen soveltuvat, turvallisuutta lisäävät takki ja pitkät housut sekä käsineet ja jalkineet

Kyllä. A1-, A2- ja A-luokan käsittely- ja ajokokeessa tarvittavat pakolliset ajovarusteet ovat:

 • Tieliikennekäyttöön hyväksytty suojakypärä
 • Tarvittaessa ajolasit
 • Moottoripyörän käyttöön tarkoitetut polvisuojilla varustetut tai nahkaiset ajohousut
 • Moottoripyörän käyttöön tarkoitettu kyynärpää- ja olkapääsuojilla varustettu tai nahkainen ajotakki
 • Moottoripyörän käyttöön tarkoitetut suojilla varustetut tai nahkaiset ajokäsineet
 • Ajojalkineiden on oltava tukevat tai suojilla varustetut

Kyllä. Autossa kannattaa pitää aina mukana tarvikkeita ja välineitä myös eri vuodenaikojen tarpeet huomioiden. Näistä seuraavista tarvikkeista ja välineistä voi olla hyötyä ainakin erityistilanteissa.

 • Varoituskolmio
 • Heijastinliivit ja heijastimet
 • Taskulamppu tai led valaisin
 • Sulakkeita
 • Varapolttimoita
 • Navigaattori
 • Kartat  (GT-tiekartasto, tietyökartta, kaupunkikartat, ulkoilukartat, ulkomaiset tiekartat..)
 • Kännykkä  (numerot hätätilanteita varten ja 112-appsi)
 • Vaatteita  (käsineet, ajokengät, lämmintä)
 • Ensiapulaukku
 • Vararengas
 • Ristikkoavain
 • Tunkki
 • Renkaanpaikkausaine
 • Hinausköysi
 • Kuorman sidontaliinat
 • Jääraappa
 • Lumiharja
 • Lumilapio
 • Lukko- ja moottoriöljyä
 • Lasinpesunestettä
 • Lasin kuivaus lasta ja säämiskä
 • Paperirulla
 • Mikrokuituliina
 • Pysäköintikiekko
 • Huolto- ja käyttöohjekirjat
 • Muistiinpanovälineet
 • Aurinkolasit ja tarvittaessa ajamiseen soveltuvat silmälasit
 • Ajokortti
 • Vahinkoilmoituskaavakkeita (vakuutusyhtiöltä ja netistä)

Nykyään ei enää tarvitse säilyttää autossa

 • Rekisteriotetta tai Rekisteröintitodistusta (tekninen osa)

Kyllä. Tilaa lahjakortti näin:

1. Tilaa ja maksa lahjakortti välittömästi verkkopankkipainikkeilla Webauton uudessa verkkokaupassa, mutta laitathan lahjakortin saajan tiedot ainoastaan lisätiedot kenttään, jolloin lahjan saaja ei saa halutessasi tietoa lahjakortista ennen kuin lahjakortin antajana annat hänelle lahjakortin henkilökohtaisesti. Halutessasi voit myös valita jälkimmäisen maksutapa vaihtoehdon, jolloin lähetämme sinulle laskun sähköpostitse erikseen sovitusti.

2. Maksettuasi valitsemasi lahjakortin arvon kokonaisuudessaan, lähetämme sinulle lahjakortin joko postitse tai sähköpostitse esimerkiksi tilauksen lisätiedot kentässä ilmoittamallasi tavalla. Lahjakortin arvoksi voidaan määritellä myös esimerkiksi kurssimaksun ensimmäisen erän suuruus ja sähköpostitse sovitaan erikseen, että kurssin maksaja sitoutuu maksamaan kurssimaksun kaikki erät erillisen sopimuksen mukaisesti. Maksetun laskun viitenumero lisätään myös lahjakorttiin, jotta tiedetään, että mitä on maksettu lahjakortin tilauksen yhteydessä.

3. Lahjakortissa on mainittu lahjakortin saaja ja antaja, sekä lahjakortin määrä (arvo) ja viimeinen voimassaolopäivä. Lisäksi allekirjoitus, leima ja lahjakortin numero (sama kuin laskun viitenumero) tunnistaa tilauksen ja se voidaan käyttää millä tahansa Helsingin Liikennekoulun kurssipaketilla tai palvelussa vain kertaalleen ainoastaan lahjakortin Saajan toimesta, mikäli lahjakortin antaja ei toisin sovi asiasta autokoulun kanssa.

 Lisätietoja olemalla yhteydessä toimistoomme tai täältä.

Kyllä. Meillä voit hankkia B-ajokortin myös automaattivaihteisella Volkswagen Golf Variantilla. Tämän jälkeen saat luvan ajaa B-luokan automaattivaihteisella autolla, mutta et saa ajaa B-luokan manuaalivaihteisella autolla, vaan ajokorttiisi tulee tästä merkintä. Mikäli sinulla on käytössäsi tai aikomuksenasi hankkia automaattivaihteinen auto, etkä halua käyttää myöhemminkään manuaalivaihteista autoa, niin tässä on viime vuosina selvästi yleistynyt palvelu juuri sinun tarpeisiisi. Näin saat hyvin todennäköisesti ajokortin helpommin, nopeammin ja edullisemmin, sekä voit tarvittaessa kuitenkin päivittää ajokortin manuaalivaihteiseksi suorittamalla ainoastaan ajokokeen uudestaan manuaalivaihteisella autolla.

Kyllä. B-luokan ajokokeessa käytössä olevaan autoon tulee olla asennettuna polkimet (tukevasti auton omaan tukirakenteeseen) ja niiden toiminta testataan ajokokeen alussa. Lisäksi myös opettajalle ja tutkinnon vastaanottajalle asennettu erillinen taustapeili vaaditaan. Toki myös kaikkia muitakin ajokortti- ja tieliikennelakiin liittyviä määräyksiä tulee noudattaa ja näin ollen esimerkiksi olosuhteen ja sään mukaisesti myös talvirenkaat tulee tarvittaessa olla asennettuna.

We’re Closed
Hei, Nyt on Sunnuntai klo 7.07 ja valitettavasti toimiston OPEN valo on jo suljettu tämän päivän osalta. Avaamme kuitenkin jo huomenna klo 12.00.
Vieritä ylös