6.1 Käsittelykoe

Kuljettajantutkintoja ovat teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe!

Huomioithan seuraavat asiat:
Käsittelykoe on mahdollista varata, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Yleensä ajotunnit on hyvä järjestää vasta 1-3 viikkoa ennen, kun tiedetään käsittelykokeen ajankohta, mikäli pyritään suoritettamaan kurssi minimi ajotuntien puitteissa. Tämän jälkeen ajokokeen varausaika voi olla vielä 1-3 viikkoa, joten kurssi kannattaa erityisesti keväällä aloittaa ajoissa.

6.1 Käsittelykoe

Autokoulun sihteeri varaa aina käsittelykoeajan ja samalla muistuttaa tärkeistä asioista. Varauksen yhteydessä oppilas saa sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa käsittely- ja ajokoemaksut.
Mopon (AM120) kuljettajantutkintoon kuuluu ainoastaan teoriakoe ja mopon käsittelykoe. Lue lisää tarkemmin Traficomin käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös mopon käsittelykoetehtävät (s. 17-19) .
Moottoripyörän (A1/A2/A) kuljettajantutkintoon kuuluu teoriakoemoottoripyörän käsittelykoe (video) ja ajokoe. Lue lisää tarkemmin Traficomin käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös moottoripyörän käsittelykoetehtävät (s. 23-26) ja ajokoeohjeen (s. 4-16).
Käsittelykokeen sisältöön voi tarkemmin tutustua Traficomin videolla.
Katso myös Moottoripyörän kääntöympyrän halkaisija.
fi Finnish
X
Vieritä ylös