6.1 Käsittelykoe

Kuljettajantutkintoja ovat teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe!

Huomioithan seuraavan asian:
Käsittelykoe varataan, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Yleensä ajotunnit on hyvä järjestää vasta 1-3 viikkoa ennen, kun tiedetään käsittelykokeen ajankohta, mikäli pyritään suoritettamaan kurssi minimi ajotuntien puitteissa. Tämän jälkeen ajokokeen varausaika voi olla vielä 1-3 viikkoa, joten kurssi kannattaa erityisesti keväällä aloittaa jo nyt maaliskuun alussa.

6.1 Käsittelykoe

Autokoulun sihteeri varaa aina käsittelykoeajan ja samalla muistuttaa tärkeistä asioista. Varauksen yhteydessä oppilas saa sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilas voi maksaa yksinomaan käsittelykokeen.
Mopon (AM120-luokka) kuljettajantutkintoon kuuluu ainoastaan teoriakoe ja mopon käsittelykoe. Lue lisää tarkemmin Traficomin 1.4.2019 voimaan tulleesta käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös mopon käsittelykoetehtävät (s. 17-19) .
Moottoripyörän (A1-, A2- ja A-luokat) kuljettajantutkintoon kuuluu teoriakoe, moottoripyörän käsittelykoe (video) ja ajokoe. Lue lisää tarkemmin Traficomin 1.4.2019 voimaan tulleesta käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös moottoripyörän käsittelykoetehtävät (s. 23-26) ja ajokoeohjeen (s. 4-16).
Uusi käsittelykoe otetaan käyttöön 1.4.2018  ja käsittelykokeen sisältöön voi tarkemmin tutustua Trafin uudella videolla.
Katso myös Moottoripyörän kääntöympyrän halkaisija.
Vieritä ylös