Ajotunnit ja kuljettajantutkinto

1. Uusinta ajokoe viranomaisen määräyksestä, 2. Ensimmäinen ajokoe esimerkiksi itse paketoidulla kurssipaketilla / opetusluvalla tai 3. ulkomaisen ajokortin vaihtaminen suomalaiseen ajokorttiin. Emme siis vuokraa pelkästään autoa ilman opettajaa, mutta opettajan kanssakin hinta alkaen vain 170€. Lähtö oletuksena aina Etelä-Haagasta, Vihdintie 8 ja ajamme ajovarman toimipisteeseen, josta mm. ajokoe alkaa ja tämän jälkeen palaamme autokoulun toimipisteeseen.

Kuljettajantutkinto

Kuljettajantutkinto sisältää aina teoriakokeen, sekä käsittely- ja/tai ajokokeen.
Mitä tulee ottaa mukaan Kuljettajantutkintoon mentäessä?
>>  Lue lisää täältä

Teoriakokeen suorittaminen
Teoriakokeen voi ja on hyvä suorittaa 1kk ennen ikävaatimuksen täyttymistä T-luokan teoriakoetta lukuunottamatta. Harjoitella voi toimipisteissämme ja netissä osoitteessa ajokaista.com. Tämän jälkeen on käytävä vähintään yhden kerran harjoittelemassa toimipisteessämme, jossa myös teoriakoe varataan Ajovarman ajanvarausjärjestelmällä. Samalla kertaa annetaan mukaan tarvittavat paperit ja ohjeistukset, jotka tulee palauttaa autokoululle hyväksytyn teoriakokeen jälkeen.
>>  Lue lisää täältä  | Uudistetun teoriakokeen esittelyvideo

Käsittely- ja ajokokeen suorittaminen
Käsittely- tai ajokokeen voi suorittaa aikaisintaan, kun ikävaatimus on täynnä.
Mukaan tutkintoihin otetaan tarvittavat paperit.
>>  Lue lisää täältä  | Auton kuljettajantutkintoMoottoripyörän kuljettajantutkinto

Teoriakokeen uusinta
Teoriakokeen hylkääntyessä uusintakokeeseen voi mennä aikaisintaan 3. vuorokauden kuluttua teoriakokeen hylkääntymisen jälkeen. Tässä tilanteessa tulee suorittaa lisämaksuja ainoastaan tutkintotoimistoon uusinta teoriakokeeseen mentäessä. Teoriakokeen ajanvaraus tulee jälleen suorittaa autokoulun sihteerin toimesta, jonka kanssa tulee sopia itsenäisen lisäharjoittelun suorittamisesta.
Tutkintomaksut:  uusinta teoriakoe 35 €

Käsittely- tai ajokokeen uusinta
Mikäli koettasi ei voitu hyväksyä, voit osallistua uuteen kokeeseen suoritettuasi määrätyn lisäopetuksen (30.6.2018 asti). Tämän jälkeen (1.7.2018 alkaen) tutkinnon vastaanottaja ei enää määrää pakollista lisäopetusta, mutta sitä oletettavasti kyllä suositellaan aina. Ajokokeen tärkeä perusajatus on arvioida, että voiko ajoharjoittelu tämän jälkeen jatkua itsenäisesti ja turvallisesti. Nykyään ajokokeen arviointi perustuu entistä enemmän kokonaisuuteen, eikä yksittäisiin virheisiin. Tästä johtuen siis hylätty ajokoe tarkoittaa, että ajoharjoittelua todella suositellaan ja tarvitaan, jotta oppimista tapahtuu ennen seuraavaa ajokoetta. Tästä johtuen myös Helsingin Liikennekoulussa ennen uusintakokeeseen osallistumista ajetaan aina vähintään (B-luokka 25min, AM120-luokka 50min, A1/A2/A-luokkien ajokoe 50 min ja käsittelykoe 75min) samana päivänä juuri ennen ajokoetta. Ajotunnit alkavat autokoulun toimipisteestä, jolloin saadaan samalla myös siirrettyä auto tutkintotoimistolle ja ehditään kertaamaan käsittely- ja liikennetilanteita riittävästi mahdollisen tauon jälkeen. Hyvin usein ajokokeen varausajasta riippuen suositellaan myös useampia ajotunteja ennen uusintakoetta, mutta asiakas saa aina tehdä lopullisen päätöksen. Myös ajoneuvon käytöstä veloitetaan ensimmäistä seuraavissa käsittely- tai ajokokeissa. Tutkinnon vastaanottoon liittyviä maksuja tulee suorittaa varaustilanteessa sähköpostitse lähetetyn ennakkomaksulinkin avulla tai mahdollisuuksien mukaan Ajovarman toimistoon. Esimerkiksi käsittelykoekentällä maksuja ei kuitenkaan voi maksaa, joten maksut tulee suorittaa ennakkoon ja vasta koepäivänä tehtyjen ennakkomaksujen osalla pitää ottaa kuitti mukaan tutkintoon. Myös kaikki autokoulumaksut tulee suorittaa viimeistään ennen uusintakokeen suorittamista.

Autokoulumaksut:  ajotuntien määrä x ajotunnin hinta + ajoneuvon käyttö tutkinnossa
Tutkintomaksut:  uusinta käsittelykoe 28 €
Tutkintomaksut:  uusinta ajokoe (B-luokka 90€ ja muut luokat 65 €)

Katso tarkemmat hinnat:  Autokoulun hinnasto  |  Ajovarman hinnasto

Vieritä ylös